Pršuti stižu čak iz Portugala

Na 5. Internacionalnom sajmu pršuta (ISAP) u Tinjanu koji se održava ovog vikenda predstavit će se 29 proizvođača pršuta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Italije, Španjolske i Portugala, najavio je na konferenciji za novinare tinjanski načelnik Mladen Rajko.

Uvertira u pršutarski vikend počinje već u petak u 15 sati kada će u tinjanskom Domu mladih biti predstavljen projekt Ekopark Istra, a u 17 sati slijedi otvorenje izložbe Orlanda Močiboba “Strpjenjen i buron do delicije” te tradicionalne izložbe kosiri. Istog će se dana u 18 sati održati 10. festival mladih glazbenika “Zlatni kosir”, dok će uvečer publiku zabaviti Live band.

U subotu će se održati bogati sportski program: prvenstvo u pljočkanju, natjecanje u gađanju glinenih golubova, karate turnir, biciklijada “Od lokve do lokve” i pješačenje “Stazom suhozida”. Svečano otvorenje ISAP-a zakazano je za 11 sati, a proglašenje nagrada i priznanja u podne. Pršute će u porečkoj Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića prethodno ocijeniti 15 stručnih članova Udruge senzornih analitičara pršuta, a nagrade će se dijeliti u četiri kategorije: istarski pršut, dimljeni pršut s kožom, nedimljeni pršut s kožom i kategorija ostalih pršuta.

Za istinske ljubitelje pršuta važna je informacija da je degustacija šampionskog pršuta zakazana za 15 sati, dok će se za plesnu zabavu uvečer pobrinuti Koktelsi i Replay band.

U subotu će se u 13.30 održati i okrugli stol na temu “Prometna povezanost i turizam u funkciji razvoja Istre bez granica” kojeg organizira slovensko-hrvatska udruga prijateljstva.

U nedjelju se sajam otvara u 11 sati, u 12.30 je predviđen nastup Folklorne skupine Kumpanija kosirići, u 15 sati ponovo degustacija šampionskog pršuta, dok će se u 16 sati održati turnir u potezanju konopca. U nedjelju će u šatoru nastupiti Lidija Bačić i Ribalta bend. Zbog slabog interesa natjecatelja ove su godine organizatori odustali od turnira u obaranju ruke (Braccio di Ferro).

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.