Prva etapa Tour of Slovenia

Prvom etapom od Ljubljane do Kopra u dužini od 177,8 kilometara započelo je ovogodišnje izdanje Toura of Slovenia koja se od četvrtka do nedjelje vozi cestama ove naše susjedne države. Pred vozačima su četiri etape od kojih je ona u petak izuzetno teška brdska etapa, dok je u subotu na rasporedu kronometar tako da će upravo te dvije etape biti presudne u dobivanju ovogodišnjeg pobjednika. U izuzetno jakoj konkurenciji svoje je mjesto našla i momčad pazinskog Meridiana Kamena koja sudjeluje s osam vozača i to Emanuel Kišerlovski, David Jabuka, Mateo Franković, Matteo Rabottini, Davide Mucelli, Antonio Santoro, Michele Viola i Uroš Repše.

U prvoj izuzetno zanimljivoj etapi do pobjede je stigao Belgijanac Jens Keukeleire (Orica GreenEDGE) ispred Talijana Diega Ulissija (Lampre Merida) i Britanca Scotta Thwaitesa (Bora Argon 18), a sam pobjednik odlučen je iznenađujućim bijegom trojice vozača koji su u konačnici uspjeli utrku završiti za korak ispred velike skupine vozača i između sebe odlučiti pobjednika. U tijeku etape odličan je posao napravio i vozač pazinskog kluba Talijan Michele Viola koji je zajedno s četvoricom vozača bio u bijegu više od 100 kilometara, a tom prilikom je uspio osvojiti dva prolazna cilja što ga je odvelo na sam vrh poretka najboljih sprintera. No u poretku etape Pazinjani se ne mogu pohvaliti nekim posebnim rezultatima jer su njihove glavne uzdanice, izuzev Santora, u potpunosti podbacile. Posebno se to odnosi na Rabottinija i Kišerlovskog koji su u jednoj relativno laganoj etapi zaostali za pobjednikom više od šest minuta. Sutra se vodi najteža etapa ovogodišnjeg toura od Nove Gorice do Golte u dužini od 217,2 kilometara koja je prepuna uspona, a posebno će biti selektivni oni na Črni Kal i Črni Vec, te onaj završni 15 kilometarski na Golte.
Rezultati 1. etape Ljubljana – Kopar (175,7 kilometara, prosječna brzina 39.402 km/h): 1. Jens Keukeliere (Bel, Orica GreenEDGE) 4:27.33, 2. Diego Ulissi (Ita, Lampre Merida), 3. Scott Thwaites (V.Br, Bora Argon 18) oba u vremenu pobjednika, 25. Radoslav Rogina (Hrv, Adria Mobil), 32. Antonio Santoro (Ita, Meridiana Kamen) oba +0.03, 51. Bruno Maltar (Hrv, Radenska Rog) +0.43, 52. Davide Mucelli (Ita, Meridiana Kamen) +1.05, 86. Mateo Franković (Hrv, Meridiana Kamen), 90. Uroš Repše (Slo, Meridiana Kamen), 93. Matteo Rabottini (Ita, Meridiana Kamen), 96. Emanuel Kišerlovski (Hrv, Meridiana Kamen) svi +6.10, 134. David Jabuka (Hrv, Meridiana Kamen) +12.58, 138. Michele Viola (Ita, Meridiana Kamen) +15.16.

Robi Fonović / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.