Prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak

ODRŽANO ČETRDESETSEDMO PRVENSTVO DRUŠTVA ŠRD „PAZINČICE“ IZ PAZINA, NIKOLA ZIDARIĆ POBJEDNIK

Nakon vrlo kišovitog i tmurnog mjeseca svibnja u kojem je više od 20 dana padal kiša, u nedjelju 02. lipnja 2019.g., zasjalo je sunce i pozornica na barama kraj Cerovlja bila je spremna da 33 natjecatelja naoštre svoje udice i održe četrdesesedmo po redu Prvenstvo društva u lovu ribe udicom na plovak Športsko ribolovnog društva „Pazinčice“ iz Pazina. Takmičenje je to koje lokalnim natjecateljima daje mogućnost da međusobno odmjere snage i kući ponesu prelazni pehar koji će godinu dana krasiti njihove vitrine, a svake godine održava se kao športsko događanje u sklopu Dana Grada Pazina.

Titula ovogodišnjeg pobjednika u seniorskoj kategoriji kod domaćina pripala je dugogodišnjem članu ŠRD „Pazinčice“ Nikoli Zidariću sa 2269 grama ulovljene ribe, koliko je pokazivala vaga u 13,30 sati, kada je sudac označio kraj. Ovom pobjedom Zidarić se izjednačio sa Deanom Velenderićem na prvom mjestu po broju pobjeda na ovome takmičenju, te ih oboje sada imaju po četiri. Upravo je Velenderića koji je ulovio 2141 grama završio na drugome mjestu, sa nešto više 100 grama manje od pobjednika. Postolje je trećim mjesto zaokružio Martin Galant sa ulovljenih 1684 grama. Najbolji domaći junior je Antonio Grabrović, dok je kod kadeta pobjedu odnio Antonio Ramić.

Kod gostiju seniora prvo mjesto zauzeo je Stjepan Šimunić član ŠRD „Bajer“ iz Fužina sa ulovljenih 2.173 grama. Drugi je Nelfi Blažević član ŠRD „Mrena“ iz Buzeta, sa ulovljenih 1469 grama, dok je treći još jedan član ŠRD „Mrena“ Mirzet Bašić sa ulovom od 1223 grama. Kod seniorki prvo mjesto zauzela je Ivanka Šimunić sa ulovljenih 1022 grama. Kod gostiju u juniorskoj kategoriji pobjedu je odnio Mateo Marinković, dok je nabolji kadet bio Endi Musić. Najveću ribu babušku od 881 grama ulovio je Dean Velenderić te na taj način spriječio potpuni triumf Zidarića, budući je upravo njegova najveća riba imala 864 grama, samo 17 grama manje od pobjedničke.

Iako je ribolov bio težak i riba još uvijek prestrašena i povučena silnim padalinama i promjenama vremena, domaćini su zadovoljni ukupnim ulovom od 25 kilograma ribe, što je nešto manje od kilograma po natjecatelju, te sretni napustili bare kraj Cerovlja.

Nakon ručka i podjele nagrada najboljima, predsjednik ŠRD Pazinčice Dean Velenderić zahvalio se svim prisutnima na dolasku, te posebno svima koji su svih ovih godina organizirali ovo hvale vrijedno druženje ribiča na barama kraj Cerovlja. Posebna zahvala pripala je Tončiju Hrastiću koji je ovo takmičenje popratio slikama i snimkama sa zemlje i iz zraka, Stevi Vidoviću koji već godinama uporno pravi dobar roštilj, te sucu Đorđetu Velenderiću.

Do nekog drugog ribičkog druženja pozdravljamo Vas ribičkim pozdravom bistro.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.