Prvi jesenski mraz

SplitI dok neki još planiraju otići na kupanje, drugi moraju voditi brigu o grijanju svojih domova. Minimalne temperature jutros su bile najniže u posljednjih nekoliko mjeseci. Uz obalu se temperatura kretala od 10 do 13°C, dok je u unutrašnjosti Istre bila uglavnom od 4 do 8°C.

Ipak po nekim se kotlinama temperatura spustila i niže od gore navednih vrijednosti. U Pazinu je minimalna temperatura iznosila 3,9°C, ali je u nižim dijelovima grada uz tok rijeke Pazinčice bilo još hladnije, a zabilježen je i mraz. Temperatura zraka tamo se kretala oko 1-2°C iznad nule, ali je na nekim lokalitetima pri tlu temperatura pala i ispod -3°C! Više o tome pogledajte u opciji opširnije.

Poznata je činjenica da se temperatura zraka mjerena uz samo tlo uvelike razlikuje od one na 2 metra visine. Hladan zrak je teži i pada u niže slojeve, zato je tokom noći (posebice ako je vedro i tiho) temperatura pri tlu znatno niža od temperature na 2 metra visine.

Iako je jutros bilo više rose nego mraza, temperatura je pri tlu bila oko nule, ali je na nekim lokalitetima bilo i hladnije.

Istramet.com 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.