Prvi košarkaški koraci u pazinskoj novoj dvorani

2Ove je subote, 21. veljače 2015. godine, kako je to već bilo najavljeno po prvi puta krenula minibasket liga sasatavljena od ekipa s Pazinštine, točnije od dvije pazinske ekipe, ženskog košarkaškog kluba te Tinjana, Svetog Petra u Šumi i Karojbe.

Činjenica da su ove školske godine na Pazinštini otvorena čak dvije dvorane – u Pazinu i Karojbi, uz već postojeće u Tinjanu i Svetom Petru u Šumi omogućile su i da najmlađi košarkaši započnu s treninzima i pokažu svojim roditeljima, bakama i djedovima koliko su spretni i vješti u baratanju s košarkaškom loptom. Tribine su cijelo vrijeme susreta bile prilično ispunjene, prodefiliralo je oko stotinjek gledatelja, a za vrijeme nastupa malih Karojaca podrška je bila najglasnija.

U prvom su susretu u derbiju „preko Drage“ Tinjanci pobijedili male Supetarce rezultatom 18-8 predvođeni Matejom Oplanićem. U drugom su suretu Karojbljani, koji su tek ove godine krenuli s redovitim treninzima pokazali grintu, no tek za podnošljivi poraz od iskusnije ekipe Pazina 2 rezultatom 11-20. U posljednjem dvoboju, po prvi je puta igrala jedna tako mlada ženska košarkaška ekipa, a koševima Mare Burić pokazale su da su na dobrom putu svladavanja osnova ove zanimljive momčadske igre. Kako je u Italiji i Sloveniji, u kojima Pazinci nastupaju, uobičajeno da se međusobno natječu, organizator lige pazinski klub Ghia Staff, primijenio je i tu užancu. Dečki iz ekipe Pazina 1 su ipak bili malo pretvrd orah, iako se i vidjelo po istrčavanju kontri, mekoći ruke i rutiniranosti da su neki od njih u punom košarkaškom pogonu već i treću godinu, a krajnji je rezultat bio 40-12 za dečke.

Voditelj lige je Darko Lukšić uz trenere Tanju Ančić i Nevija Ferenčića te trenera djevojčica Ivor Sirotića. Jedan od kurioziteta lige je i da su suci kadeti Gvido Guštin i Teo Erik, a sve popratne poslove i rad na semaforu odrađuju pretkadeti. Organizatori lige nadaju se da će ova liga prerasti u regionalnu istarsku ligu.

Raspored ostalih kola:

2. kolo: Karojba –Tinjan, Sveti Petar u Šumi-Pazin 1, ŽKK Pazin-Pazin 2;
3. kolo: Pazin 2-Tinjan, Pazin 1 -Karojba, Sveti Petar u Šumi- ŽKK Pazin,
4. kolo: Tinjan- Pazin 1, Pazin 2-Sveti Petar u Šumi, ŽKK Pazin-Karojba.
5. Kolo: ŽKK Pazin-Tinjan, Sveti Petar u Šumi-Karojba,Pazin 2-Pazin 1.

Tekst i fotografija: Anton Finderle

© iPazin.net portal 2001. - 2024.