Prvi projekt ruralnog turizma u Istri dobio sredstva EU predpristupnog fonda

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koja je upravljačko tijelo za predpristupni fond IPARD u okviru Instrumenta predpristupne pomoći EU za Hrvatsku (IPA) donijela je 18. kolovoza 2011.g. Odluku o dodjeli sredstava iz IPARD programa za realizaciju ulaganja u rekonstrukciju i opremanje objekta za pružanje usluga ruralnog turizma i edukacijskog centra u staroj školi Jakovici u Općini Tinjan.

Projekt kojega provodi poduzeće Cerot d.o.o. Tinjan ima ukupan iznos prihvatljivih ulaganja od 1.113.750,00 kn od čega je iznos potpore 556.875,00 kn. Doprinos Europske unije u sredstvima potpore je 417.656,25 kn, a Republike Hrvatske 139.218,75 kn.

Priprema i prijava projekta ostvarena je uz savjetničke usluge i tehničku pomoć poduzeća Adria Bonus d.o.o. iz Poreča, Partizanska 13 koje je te poslove obavilo uz podršku poduzeća Brdo d.o.o. iz Rovinja i Singrad d.o.o. iz Poreča.

Ulaganjem u projekt rekonstrukcije i opremanja objekta za pružanje usluga ruralnog turizma i edukacijskog centra u staroj školi Jakovici u Općini Tinjan privesti će se turističkoj i edukacijskoj namjeni stara škola u Jakovicima koja je već desetljećima van funkcije, te će se time zaštiti to vrijedno arhitektonsko zdanje od daljnjega propadanja i privesti turističkoj namjeni što će biti od šire ekonomske i razvojne koristi za općinu Tinjan. Taj model obnove starih napuštenih škola može biti model i za druge sredine u Istri gdje postoje takvi objekti, javljaju iz Tinjana.

ipress.hr

1 komentar na “Prvi projekt ruralnog turizma u Istri dobio sredstva EU predpristupnog fonda”

  1. vesna rusijan napisao:

    Čestitam!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.