Prvi singl etno skupine Veja – Črni orko

“Črni orko” naziv je prvog singla etno skupine Veja iz Pazina. Črni orko je mitsko biće koje presreće usamljene noćne putnike (najčešće pijance) i nestaje s prvim zrakama sunca. Tekst za pjesmu napisala je Gorana Družeta, a glazbu i aranžman članovi benda, “posudivši” motive tradicijskog plesa “Sette passi”.

Snimalo se u Pazinu u staroj mlinarevoj kući. Miks i mastering napravljen je u Zagrebačkom studiju Morris.

– „Želio sam najvjernije prenijeti njihovu mladost i energiju. Zato sam ih odlučio snimati na mjestu gdje pjesme nastaju, u Dolini mlinova.“ – poručuje producent Marijan Jelenić.

Ovaj singl, koji se od danas može čuti na većini radijskih postaja, najava je albuma koji izlazi krajem godine, a u pripremi je i video spot za pjesmu Črni orko.

Etno skupina Veja uživa u istraživanju istarske tradicijske glazbe te izvođenju iste u modernijim aranžmanima koristeći instrumente iz cijeloga svijeta. Veja je do sada održala 50-tak nastupa u Hrvatskoj i u susjednim zemljama, sudjelovala na raznim festivalima poput Ethnoambienta, AOLF-a i TradInEtna, te održala turneje u Francuskoj i Italiji.

Tradicijska glazba istarskog poluotoka njihov je glavni motiv i nadahnuće. Ona im daje energiju. Veja želi publici prenijeti vlastiti doživljaj glazbe koja je pokretala, vedrila i osnaživala njihove pretke.

Črni orko možete poslušati ovdje: http://soundcloud.com/vejamusic/crni-orko

Veja će nastupiti kao dio ceremonije otvaranja Pula film festivala u Areni u subotu, 21. srpnja, a zatim će održati cijelovečernji koncert 28. srpnja u Circolu, u sklopu glazbenog dijela programa Pula Film Festivala.

ipazin.net

1 komentar na “Prvi singl etno skupine Veja – Črni orko”

  1. miro napisao:

    čestitke i aplauzi!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.