Prvim mjestom u kvalifikacijama Paul Bonhomme najavio uzbudljivo nedjeljno finale.

2Japanac Muroya čvrsto je držao prvo mjesto u kvalifikacijama sve do nastupa posljednjeg pilota, Paula Bonhommea. Britanac je svojim nastupom nagovijestio da se neće dati omesti na putu prema trećoj uzastopnoj pobjedi.

“Plan je bio u prvome krugu ići na sigurno, a u drugome riskirati. Na treningu sam udario u pilon, nakon toga nam je ponestalo dima…sjajan je osjećaj nakon takvih iskustava na treninzima pobijediti u kvalifikacijama. Konkurencija je stvarno žestoka, sve je moguće!”

Iako mu je za dlaku izmakla prva pobjeda u kvalifikacijama, Japanac Muroya je optimističan. “Moj tim je zadovoljan rezultatom, no znamo da imamo još malo prostora za ići brže. Vidjet ćemo sutra. Moramo napraviti neke prilagodbe na avionu i ako sve bude išlo prema planu, idemo u Final 4. Ovo je najteža staza na svjetskom prvenstvu i nama odgovara.”

Treće je mjesto osvojio Matt Hall. “Bio sam nešto oprezniji, no usprkos tome završio sam na trećem mjestu,” komentirao je Hall pun samopouzdanja pred sutrašnju utrku.

Na kvalifikacijama je zabilježeno 18 udaraca u pilone, čak 13 više u odnosu na prošlu godinu.

Same pohvale za utrku u Rovinju

Nakon kvalifikacija trojica velikana Peter Besenyei, Hannes Arch i Paul Bonhomme zahvalili su se Rovinju i Istri na odličnom gostoprimstvu te su potvrdili da je većini vozača Rovinj jedna od najdražih utrka.

Zvijezda na nebu: Felix Baumgartner došao u Rovinj uljepšati Red Bull Air Race

Planetarno popularni rušitelj ljudskih granica, avanturist i sportaš Felix Baumgartner bit će dodatna atrakcija uzbudljive Red Bull Air Race utrke u Rovinju. Na radost brojnih okupljenih navijača, veliki Austrijanac također će uzletjeti i baciti pogled s istarskog neba na prekrasni Rovinj.

Malo je onih koji ne znaju tko je Felix Baumgartner. Hrabri 46-godišnji Austrijanac već godinama pomiče ljudske granice svojim skokovima i letovima, a cijeli ga je svijet s uzbuđenjem pratio u listopadu 2012. godine kada je u sklopu Red Bull Stratos misije izveo padobranski skok s nevjerojatnih 39.045 metara visine, postavivši tada svjetski rekord brzine slobodnog pada (1342km/h). Istim skokom postao je prvi čovjek koji je vlastitim tijelom uspio probiti zvučni zid.

Strastveni BASE skakač i padobranac dobro je poznat hrvatskoj javnosti još od 2004. godine, kada je u Nacionalnom parku Velebit izveo uspješni skok u jamu Mamet. Zahvaljujući Red Bull Air Raceu, Felix se ponovo vraća u Hrvatsku i bit će cijeli vikend dio uzbudljivog spektakla koji je pred nama.

„Hrvatska je predivna, gledati iz visine ovo morsko plavetnilo prošarano otočićima je nevjerojatno, pogotovo s 10.000 metara visine. Sve je nekako drukčije, Hrvatska je obojena nekim posebnim bojama pa mi ni ne treba mapa da shvatim da sam došao na neko posebno mjesto”, rekao je Felix.

Poput najbržih pilota svijeta, Baumgartner će također letjeti istarskim nebom. Ako uočite crni Cobra helikopter na nebu, znajte da njime upravlja austrijski velikan. Riječ je o američkom borbenom helikopteru koji se nalazi u sklopu zračne flote ‘Flying Bulls’, a Felix će tijekom vikenda u helikopteru voziti službene fotografe rovinjske utrke te wingsuit letače podizati u nebeske visine s kojih će skakati za rovinjsku publiku.

Osim kao pilot, Felix u Rovinj dolazi i kao navijač. Naime, prošlogodišnji pobjednik rovinjske Red Bull Air Race utrke Hannes Arch dobar je Baumgartnerov prijatelj i imat će veliku podršku sunarodnjaka u nedjeljnim ključnim okršajima, a svakako će mu trebati jer su mu Bonhomme, Muroya i Hall bacili rukavicu u lice svojim prvim rovinjskim letovima.

U svakom slučaju, Felixov dolazak šlag je na tortu spektakularne rovinjske utrke za koju je još uvijek moguće nabaviti ulaznice putem sustava eventim.hr

FB event: Red Bull Air Race Rovinj

Rovinjski spektakl održat će se 30. i 31. svibnja u uvali Valdibora, a ulaznice i ostale informacije potražite na redbullairrace.com/hr

foto: iPazin portal

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.