Prženi ili kuhani, slatki ili slani krafi

Ovogodišnja prvosvibanjska nedjelja bit će u znaku Krafifesta kojeg Općina Kršan, Turistička zajednica i Poljoprivredna zadruga Čepić Polje organiziraju već 13. put za redom. U postavljenom velikom šatoru na kršanskom Pristavu tijekom cijeloga dana vrijedne domaćice pripremat će krafe, izvornu gastro deliciju ovoga kraja, u nekoliko slasnih izvedbi – prženoj, kuhanoj te flambiranoj. Zainteresirani posjetitelji u poslijepodnevnim satima bit će u prilici sudjelovati u besplatnoj radionici pripremanja krafi.

Na prošlogodišnjoj manifestaciji “planulo” je oko 300 kilograma pripremljenih krafi, a organizator vjeruje kako će ove godine rekord biti oboren. Recepturu je važno sačuvati od zaborava, a nudit će se maneštre, fuži i pljukanci u domaćem šugu.

Uvertira u ovogodišnju prvomajsku manifestaciju Krafifesta je veliki sajam cvijeća u Vozilićima koji će se održati na školskom igralištu, dan ranije 30. travnja od 10 do 17 sati. Školska djeca će tamo u besplatnim radionicama izrađivati glinene posude za sadnju cvijeća. Prva radionica planirana je za 11, a druga u 12 sati.

Da podsjetimo kako se bivša direktorica Turističke zajednice, Patricija Zanketić pobrinula prije dvije godine da se manifestacija Krafifest pročuje diljem Europe kad je u Rimu predstavljena na konferenciji o mediteranskoj prehrani. O tom je događaju snimljen i dokumentarni film.

Za ugodnu atmosferu ovogodišnjeg Krafifesta bit će zadužene domaće glazbeno plesačke snage, KUD Zlatela, Duo Feniks, D&D duo te gošće iz Rijeke, zanimljive i popularne The Blondes.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2020.