PU istarska: Mjere sigurnosti za Thompsonov koncert

Povodom koncerata Marka Perkovića Thompsona u pazinskom Boćarskom domu Dalibor Gregov, načelnik Odjela za javni red Sektora policije izvijestio je danas na redovnoj konferenciji za novinare o mjerama sigurnosti koje će poduzeti policija, a koje su, kako kaže, uobičajene za ovakva okupljanja odnosno koncerte.

– Policija će kontrolirati prilazne prometnice Pazinu kao i one u samom gradu dok će u samoj blizini Boćarskog doma, zbog nedostatka parkirnih mjesta biti uveden poseban režim prometa koji će također regulirati policija. Pri ulazu u samu dvoranu posjetitelje će pregledavati zaštitari, a nadzirat će ih policija, kazao je Gregov. Organizator je sukladno Zakonu o javnom okupljanju angažirao 32 zaštitara.

Policija apelira na sve posjetitelje da zbog očekivanja većeg broja ljudi dođu ranije kako bi se izbjegle velike gužve na cestama, ali i pri samom ulasku u dvoranu. Također apeliraju da se ne ističe nikakvo znakovlje, transparenti ili natpisi koji potiču na mržnju i netrpeljivost bilo kakve vrste. – Ukoliko bude ovakvih situacija policija će oduzimati sav neprimjereni sadržaj, kako pri ulazu tako i u samoj dvorani, a odgovorne osobe će biti prekršajno prijavljene, kazao je Gregov dodavši da će koncert sukladno Zakonu o policiji, a s ciljem sprječavanja protupravnog ponašanja biti sniman.

– Ovaj događaj policija nije okarakteriziran kao događaj visokog rizika. Rizičniji je, stoga će i mjere nadzora biti jače nego inače, ali ne toliko da bi se posebno izdvajale i naglašavale, istaknuo je Gregov.

Na pitanje novinara potvrdio je da su se u noći sa 16. na 17. prosinca na tri čekaonice na autobusnim ugibalištima na području Gračišća pojavili grafiti ‘Thompson’, ‘NDH’ i ‘Ubi Srbina’. – Policija je obavila očevid i za počiniteljima se traga, a djelatnici Općine uklonili su sporne grafite. (IV)

www.barkun.hr

3 komentara na “PU istarska: Mjere sigurnosti za Thompsonov koncert”

 1. Tonio napisao:

  Nadam se da policija posebno pazi na osobe bliske V.Bonu., Damiru K. i sličnima koji bi bili u stanju svašta napraviti. Navodno je Damir K. već viđe kako kupuje sprejeve za grafite.

  1. kakada napisao:

   Ma ča ima još onih kojima je Kajin interesantan to je već odavna isprana roba

 2. sisic napisao:

  a ja ja oni će nać ki je napisa to u gračišću. je pisalo u glasu da sad policija čuva to poli gračišća kadi je napisano. Ča pensaju da će počinitelji doć se njima tamo javit: “alo, mi smo to napisali!”. Ma kako će ih nać ajde nu.
  A ovo, sve te silne mjere.. Ča je pazinu sve to trebalo. Ala za koji koncert je rabilo regulirat promet tako. a i sve to drugo. Će ben bit još grafita, i to već sutra ujutro će krasit zide..

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.