Pub kviz – Munja iz mozga

Iznimna nam je čast najaviti da se u petak 7.2.2020., na istom mjestu “zločina”(čitaj pazinski Buffet Bunker), s početkom u 20:00h, održava se drugo kolo genijalnog kviza punog naziva: “Zima jedne kornjače – Munja iz mozga”.

Kako vrijeme leti kad se igra dobar nogomet! Inače, od prvog kola ovog kviza koji je održan 12.03.2015. godine nije prošlo ni 5 godina, pa vjerujemo da Vam je sve još “svježe i poznato”, pa ne trebate više nikakvu informaciju. Za one ipak nešto “slabijeg pamćenja” slijedi daljnji tekst.
Za sudjelovanje u kvizu okupite Vašu ekipu(4 osobe), smislite dobro ime, te se prijavite unapred na šanku Buffeta Bunker, jer prihvaćamo prijave samo za 11 ekipa, po principu “Tko prvi, njegova djevojka”. Mjesta za ekipe biti će unapred rezervirane, ali svejedno se pojavite malo ranije.
Sam kviz ima 9 kategorija, od kojih je peta – “OPĆE ZNANJE”. Svaka kategorija ima 10 pitanja, osim općeg znanja koje ima 20 pitanja. Svako pitanje vrijedi 1 bod.
Na početku ćemo podijeliti svakoj grupi njene listiće na kojima ćete zapisivati vaše odgovore. Svaka kategorija ima vlastiti listić za odgovore i na svaki je potrebno da upišete ime vaše grupe (npr. “Ludi ko mambe”, “Mladi i nadobudni”, “Auto-škola Čačić”, “Šepavi gusar” itd.).

Imena ostalih 8 kategorija obznanićemo tek pred početak kviza. Svaka grupa tada, na osnovu naslova kategorije, odabire unapred jednu kategoriju – osim kategorije OPĆE ZNANJE, koja će za tu grupu biti bonusirana kategorija. Svaki točan odgovor u bonusiranoj kategoriji, toj grupi donosi 3 boda. Ponavljam, kategorija OPĆE ZNANJE ne može biti bonusirana.
Maksimalan broj bodova koje neka ekipa može osvojiti je 120.

Sam kviz napravljen je multimedijski, tj. koristimo kompjuter, projektor i razglas. Igru započinjemo kategorijom 1., nakon najave i znaka “SPREMNI”. Slijed pitanja po kategoriji je isprogramiran i jednom pokrenut ne staje do zadnjeg pitanja. Pitanja će biti jasno vidljiva na projektorskom platnu, ali i biti pročitana od strane voditelja. Svaka ekipa ima bar 25 sekundi po pitanju i onda automatski kreće novo pitanje.

U nekim kategorijama ekipe imaju ABCD/E ponuđene odgovore i tu je dovoljno kao odgovor pod rednim brojem pitanja, na listiću istovjetne kategorije samo upisati slovo ispred odgovora kojeg smatrate ispravnim.
U kategoriji 8 je potrebno ABCD slike spojiti s 1234 odgovorima, tako da odgovori odgovaraju adekvatnoj slici. Kao odgovor zapisujete pravu kombinaciju ABCD slova, npr. CABD, BCDA itd.
Inače odgovor upisujete pod rednim brojem pitanja na odgovarajući listić.

Na kraju svake kategorije pokupićemo vaše ispunjene listiće koje će naš iskusni žiri brzinski ispraviti, a dok se listići ispravljaju, pogledat ćemo koji su bili točni odgovori na pitanja. Slijedi čitanje ostvarenih bodova po grupama i onda prelazimo na slijedeću kategoriju.

Za sve prisutne na kvizu, pripremili smo i nagradnu igru “NOMEN EST OMEN”. Svaki posjetitelj moći će dobiti jedan glasački listić, s kojim glasa za ekipu, za koju smatra da ima najbolje ime. Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se na šanku, ispuniti listić i ubaciti ga u glasačku kutiju. Prije početka kategorije 7, prebrojavanjem glasova proglasit ćemo ekipu sa najboljim imenom, a od svih glasača koji su glasali za pobjedničku ekipu, izvući ćemo 4 pobjednika, koji također osvajaju nagradu, besplatno piće.
Nakon odigranih tri kategorija slijedi 15 minutna pauza.
Prve tri i predposljednja grupa dobivaju nagrade.

Dobra Vam zabava, Moris!!!

P.S.

I za sam kraj, jedna žlica vegete, upss…ponesite vlastite kemijske olovke.

NAGRADE:

Pobjednički tim osvaja večeru u Peperone Pizzeria-buffetu, a drugo i treće mjesto primaju utješne nagrade. U skladu s tradicijom, predposljenji tim dobiva po 2dc bire :)

Vidimo se! :D

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.