Prema obnovi vjere i života župne zajednice

Fotogalerija: Pučke Misije u župama sv. Jurja i sv. Lucije

Na nedjelju dobrog pastira, dana 17. travnja 2016. godine u Župi sv. Lucije na Pazinskom Polju i Župi sv. Jurja na Starom Pazinu započele su Misije obnove vjere i života župne zajednice. Na poziv župnika vlč. Željka Zeca, u nedjelju i ponedjeljak Misije je vodio mons.dr. Milan Šimunović, umirovljeni profesor na Teologiji u Rijeci.

U utorak i srijedu, Misije je vodio fra Ivan Matić, svećenik Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu, koji od svibnja 2013. pomaže sada već pokojnom fra Zvjezdanu Liniću oko vođenja duhovnih obnova na Taboru, a od početka srpnja iste godine je i službeno namješten u Kući susreta Tabor. U utorak, Misije su se održale u župi sv. Lucije a u srijedu ponovno u župi sv. Jurja.

U četvrtak i petak Misije vodi vicerektor riječke bogoslovije otac Marko Stipetić, katolički svećenik u kongregaciji Misionara Srca Isusova. U četvrtak se Misije održavaju u župi sv. Lucije, gdje prigodno u Malom Ježenju svečano blagoslivlja novosagrađenu zavjetnu kapelicu, a u petak u župi sv. Jurja gdje će svoj boravak zaključiti procesijom s misijskim križem oko Starog Pazina.

Misije se nastavljaju s mons.prof. Milanom Šimunovićem prema programu, zaključno sa subotom 23.travnja 2016.godine prigodno na dan sv. Jurja, zaštitnika župe Stari Pazin. Valja napomenuti da se Misije u pravilu održavaju svakih 10 godina, stoga je ovo jedinstvena prilika za duhovnu obnovu vjernika.

www.zupa-stari-pazin.com

© iPazin.net portal 2001. - 2024.