Pula 1981 slavila u Pazinu

2U utakmicu sa favoriziranom Pulom 1981 domaćini su (bez da se nabrajaju odsustva drugih igrača) ušli u odnosu na utakmicu u Karlovcu bez Vanje Miletića i Petra Ćus. Ipak hrabro je ekipa s prosjekom godina od 18,1 godina (četiri seniora, pet juniora i tri predkadeta) povela 7:2 te vodila cijelo prvo poluvrijeme i do deset razlike, da bi završila poluvrijeme sa vodstvom od 34:28.

U drugom poluvremenu dolazi do opuštanja te zbog dekoncentracije gosti prečaze u vodstvo. U zadnjoj četvrtini dolazi na naplatu i umor od utakmice Pazinaca u srijedu u Karlovcu. Na kraju prijateljski stisak ruke igrača oba dvije ekipe. Treba napomenuti da je posljednje minute za Pazince igrala petorka sa prosjekom 15,1 godina, od toga sa sigurno najmlađom trojicom talentiranih igrača u svih pet drugih liga. Od predkadeta Gvida Guština, Tea Erika i Luke Zajca svi rođeni 2001. godine posebno se ističe Luka koji postiže u prvoj utakmici za seniore svoja prva tri koša. Ove prve dvije utakmice sa ekipama u top pet druge lige zapad pokazale su podmlađenim Pazincima da treba nastaviti za još većim radom i rezultati će i na semaforu vrlo brzo biti vidljivi.

KK GHIA STAFF PAZIN – PULA 1981 54:73 (18:16, 16:12, 8:21, 12:24)

Gledatelja 100, Suci: Pavlović Rijeka i Barić Novigrad,

Ghia Staff Pazin Erik, Ante Ćus 11, Zajc 3, Fabris 6, Krnjus 6, Jakus 4, Daus 15, Mlekuš 5, Perić 2, Brajković 2, Grubiša, Guštin

Pula 1981 Sijamhodžić 8, Perdija 9, Kajfeš 2, Maurel, Petar Grašo 14, Radunić 12, Starčević 7, Antić, Ante Grašo 2, Mohorović, Rakić 17, Travica 2

KK Ghia Staff

4 komentara na “Pula 1981 slavila u Pazinu”

 1. franjoarapovic napisao:

  godinama ista priča. Ovo ubacivanje klinaca koji imaju 13 godina u seniorski sastav je klasični spin rada s mladima. To je nepotrebno jer s mladi na taj način guše i ne napreduju. Na koncu to nije ni pošteno prema njima, a to samo znači da fali igrača i da se ne može nać njih 10 iznad barem 16 godina.

  1. forza_pazin napisao:

   Dragi Franjo,

   ne znam koliko si upoznat sa HKS pravilnikom o radu sa mladim igračima na prostorima naše države. Po komentaru vidim da ne baš pa da ti pojasnim i da dematiram taj tvoj klasični spin.
   1. U KK Ghia Staff smo 99% sigurni da je izboren opstanak u a2 ligi zapad za sezonu 14/15 što je bio i glavni cilj kluba. Osim što je nekoliko starijh igrača ozljeđeno, neki imaju poslovne a neki fakultativne obveze odlučeno je da u nastavku sezone priliku dajemo mlađim igračima – što i činimo. Naglasak je na igračima koji marljivo i sa puno entuzijazma treniraju i prije svega obožavaju svoj klub.

   2. Zašto tako mladi igrači? Ovo je bitno. Pravilnikom koji je donio HKS Za svaki prelazak mladog igrača iz matičnog kluba u neki drugi klub, klub u koji prelazi mladi igrač dužan je obeštetiti matični klub. Postoji formula za obeštećenje koja uključuje i broj nastupa, broj sezona, lige koje mladi igrač igra koji se množe sa različitim koeficijentima. Da ne duljim više nadam se da ti je sad sve jasno. (klub pokušava u ovim uvjetima besparice doći do svake kune,a to je jedan od načina).

   Al evo ako tebe to baš smeta predlažem da nam se javiš i da uspostavimo suradnju na obostrano zadovoljstvo. Svake godine nam fali još oko 100 000 kn za normalno funkcioniranje kluba…rado ćemo u tom slučaju prihvatiti tvoju sugestiju i malo osnažiti momčad, a financijska injekcija će nam jako dobro doći, podići ćemo i kvalitetu i kvantitetu.

   U isčekivanju uspješne suradnje sportski pozdrav
   KK Ghia Staff Pazin.

   1. franjoarapovic napisao:

    Pošteno si odgovori. Motiv da djeca igraju za seniore je njihova eventualna prodaja i krpanje financija. I točka.

    1. forza_pazin napisao:

     Prvo moram naglasiti kako sam razočaran da se ne javiš i obratiš klubu i ponudiš određene financije nego evo iz cijelog teksta izvučeš ono skoro najmanje bitno. Nisam htio previše u detalje jučer pisat ali na ovo moram odgovoriti.
     Dakle rezime mojeg teksta je slijedeći a tiče se zašto mladi dečki igraju:
     1. Ima dosta ozljeđenih igrača
     2. Ima igrača sa fakulltativnim i poslovnim obvezama koji su ih spriječili da idu na utakmicu
     3. Mladi dečki (14-15 godina) nisu opće mladi, svojim zalaganjem i trudom a i rezultatima (pobjeđuju ekipe cedevite cibone partizana) apsolutno zasluže bit dio seniorske momčadi.
     4. ono oko obeštećenja je jedan dodatni razlog ali apsolutno nije presudan

     Ono što je još bitnije naglasiti. KK Ghia Staff nije klub kojemu je cilj proizvodnja i prodaja igrača. To je apsolutno nebitno ,a eventualno ako je moguće onda se želi iskoristiti neka pravila kako bi se u ovim teškim vremenima došlo do određenih financija. (ali moram naglastiti da je to apsolutno najmanji prioritet u cijeloj priči i da moram demantirati tvoje neistinite tvrdnje).

     Dodatno da pojasnim. Ovo je možda 2-3 utakmica u 13. odigranih kola u kojoj je nastupio neki igrač mlađi od 16. godina pa ni tu ne stoji tvoja tvrdnja.
     Ali vezano na to. Za svaku utakmicu klub ima pravo prijaviti 12 igrača (a 10 igrača mora biti prijavljeno minimum -ako ne slijedi kazna klubu) . Ukoliko u tih 12 igrača klub ubaci 2-3 kadeta koji žele nastupati za seniore ne vidim razloga da se to i ne napravi. (živimo u pazinu fond igrača je svake godine sve manji kao i populacija)

     Imamo pohvale iz svih košarkaških sredina kako svake godine uvedemo 2-3 mlada igrača spremna za seniorske izazove što je jako bitno jer se u A2 ligama u HR prakticira pravilo zaštićenog godišta gdje u svakom trenutku na parketu moraš imat igrača mlađeg od 18 godina. Primjetili smo i da je u tu svrhu bitno mlađim igračima što prije dati priliku da steknu dovoljno iskustva za kasnije što uspješnije nastupe kada budu nositelji momčadi.

     Mislim da je apsolutno neprimjereno na ovaj gore način komentirati praksu kluba i da je bolje da se na bilo koji način pomogne klubu umjesto da se klub kritizira.

     Malo prakse – Dražen Petrović je sa 14 ušao u senirosku momčad Šibenke (1.jugo liga) , sa 15 osvojio prvenstvo.
     Ne vidim razloga da i naši igrači koji imaju 14.god odigraju koju minutu i utakmicu za seniore (a redovito pariraju i Cedeviti, Partiznu, Ciboni….)

     KK

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.