Pulski studenti dobili multimedijalni centar

MMCInicijativa za otvorenje studenskog centra pokrenuta na studentskom prosvjedu prije dvije godine, napokon je realizirana – pulski studenti su dobili Multimedijalni centar Student u Rojcu.
Preksinoć otvoren centar proteže se na oko 350 četvornih metara. Najveća je prostorija rezervirana za klub sa šankom, mjesto zabave u večernjim satima. Uz to, uređeni su i informatički kabinet, sala za seminare i radionice te fotokopirnica u kojoj će, prema najavi koordinatora, za studente biti najniže cijene fotokopiranja u gradu. Osnivači centra su bivši zborovi svih fakulteta, odnosno sadašnji Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile, Udruga studenata harmonike, ISHA Pula, Studentska udruga Pula i Polai, koji sada zajedno djeluju pri Udruzi multimedijalni centar Student, krovnoj studentskoj udruzi Sveučilišta Jurja Dobrile.
U uređenje prostora uloženo je oko 400 tisuća kuna. Istarska županija investirala je 200 tisuća za prvu fazu građevinskog uređenja, Grad Pula donirao je studentima prostor u Rojcu, čiji je vlasnik postao prije godinu dana, te 20 tisuća kuna za njegovo opremanje. Financijski su projekt pomogli pojedini istarski gradovi i općine, s ukupno 30-ak tisuća kuna. Značajan donator je i T-Com, koji je u visini od 50 tisuća kuna osigurao mrežnu opremu informatičkog kabineta s devet računala i projektorom. Namještaj za salu koja je predviđena za održavanje seminara i radionica, nabavljen je sredstvima Odjela za ekonomiju i turizam »Dr. Mijo Mirković«. Još je 66 tisuća kuna izdvojeno iz Studentskog centra za tehničku opremu i ugostiteljski namještaj (šank) u prostorijama kluba. Troškove za parket i ventilaciju pokrilo je Sveučilište Jurja Dobrile.
Koordinator MC-a Vedran Ivančić i predsjednik Studentskog zbora Luka Glušac bili su domaćini preksinoćnjeg svečanog otvorenja kojemu su prisustvovali predstavnici svih investitora, Grada i Županije. Prorektor Sveučilišta Marinko Škare tom je prilikom studentima čestitao na uspješno provedenom projektu te naglasio kako je napokon srušen mit o letargičnosti pulskih studenata.
Svečanost otvorenja pretvorila se u pravu feštu uz bogatu trpezu i glazbu, a nakon toliko godina iščekivanja te dvije godine mukotrpnog rada, stiglo je vrijeme da studenti u našem gradu konačno počnu konzumirati studentski život. U velikom dijelu to će moći »odrađivati« upravo u novotvorenom centru, budući da zbog primjereno oslikanih zidova, svojim ozračjem i sam na to poziva.

Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.