Punom parom i u 2008.

Mladi 2007U petak, 12. listopada 2007. u prostorijama Radiokluba Pazin održana je redovita Skupština Radiokluba Pazin na kojoj je sudjelovalo desetak redovnih i još toliko podupirajućih članova Kluba. Jednoglasno sa zadovoljstvom prihvaćeni su financijski te izvještaj o radu za ovu godinu te plan rada i financijski plan za 2008.

Predsjednik Radiokluba Pazin Marko nije krio zadovoljstvo ostvarenim u ovoj godini – ekspedicija u Lihtenštajn, Pazin Wireless mreža sa preko 70 korisnika, ARG škola, ARG kamp na Bjelolasici, povratak službenog ARG natjecanja u Pazin, ARG Ljetna liga, 26 novopečenih radioamatera u 2 polaganja, ukupno preko 100 članova kluba, ponovni tečaj telegrafije, sudjelovanje u 15ak radioamaterskih natjecanja i preko 6000 ostvarenih radioveza, redizajn iPazin.net portala, nastavak odličnog rada na RKP.hr webu, EchoLink čvor. Odlična je suradnja i sa udrugama u Pazinu – najviše s udrugama Albus, Hiperaktiv, Veliki Mali Čovjek, Klub Mladih Pazin, te Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, a sve popraćeno odličnom medijskom promocijom.

Program je do 9. mjeseca ostvaren u gotovo svim točkama zadanim za 2007., a sa uspješnim prijavljivanjem projekata te odličnim samofinancirajućim projektima financije su se u odnosu na 2006. udvostručile. Nezadovoljstvo je pokazano jedino u klupskom “svemirskom programu” koji je malo kiksao, što zbog utjecaja drugih, što zbog samih članova Kluba.

Za 2008. Češič niti ne pomišlja na smanjenje aktivnosti. Glavni projekti u 2008. su obilježavanje 35. godišnjice rada kluba, ekspedicija na Korziku, nastavk ARG aktivnosti – ARG treninzi, natjecanja te 2. Istarska Lisica, zatim KV i UKV natjecanja, Svemirski program koji uključuje sudjelovanje na konferencijama AMSAT grupe u Velikoj Britaniji te sudjelovanje u projektu lansiranja rakete Veli Jože II. U planu je i daljnji razvoj Pazin Wireless mreže, iPazin.net portala, RKP.hr, novi tečajevi i radionice, posjete radioamaterskim sajmovima i 5. međunarodnom susretu mladih radioamatera. Od novih projekata povratak je i treniranju brze telegrafije.

Problemi koji se očekuju u 2008. ponovno su isti; bitka za adekvatan prostor za rad kluba, a koja će iduće godine vjerojatno doseći vrhunac. Uza sve to potrebno je dalje ulagati u novu opremu na svim područjima djelovanja kluba, a koje je zaista veliko i sve intenzivnije. Osim bavljenjem financijama i radu u 2008. reevidentiralo se članstvo, raspravljalo se o raznim načinima da se poboljša postojeći način rada, članarinama, zahtjevima stranih radioamatera da postanu članovi kluba te od iduće godine dodjeljivanju titula počasnih članova.
Prema pokazanom članove RKPa čeka još jedna luda godina.

Bjelolasica 2007Delnice 2007Lihtenštajn 2007Lisica 2007
Lisica 2007Velanov brijeg 2007
Minhen 2007

Mladi 2007
Pag 2007Polaganje 2007Šujevići 2007Mošćenica 2007

4 komentara na “Punom parom i u 2008.”

 1. centar napisao:

  Bravo dečki, samo naprijed. Jel radio klub sad tamo gdje je bila ona autoškola?
  I može malo pojašnjenje za nas laike, što sve dolazi na natjecanju ARG?

 2. Anonimno napisao:

  je na istom prostoru, m.b.rašana 2/4, županijska zgrada, potkrovlje

  arg ti je amaterska radiogoniometrija -vrsta sportskog orijentacijskog trčanja u prirodi uz pomoć ručnog radio prijemnika. duljina staze do 12km, vrijeme trčanja 2-2,30h …

  sve dodatne informacije na http://www.rkp.hr ili u radio klubu

 3. Anonimno napisao:

  A zašto ste skinuli vlastiti logo sa iPazina? Nekako rjeđe kliknem na rkp.hr od kad ga nema. Pa reklamirajte se kad vec radite :-)
  Inače, svaka čast za programe i uspjehe!

  1. tomcub napisao:

   nema mjesta za toliko logo-a, imaš dolje pod Pazin (linkovi)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.