Puris ne ide Genezi, u tvrtki Valipile zadovoljni

PURIS_NOVA-620x350Iz tvrtke Valipile, zainteresirane za pazinski Puris, stiže informacija kako je na na Trgovačkom sudu u Rijeci danas poništena ranija odluka odbora vjerovnika kojom se Puris davao u najam tvrtki Geneza.

– Tvrtka Valipile, jedan od vodećih proizvođača jednodnevnih pilića i stočne hrane u Hrvatskoj, trenutačno treća tvrtka po udjelu na hrvatskom tržištu pilećeg mesa, izražava zadovoljstvo ishodom današnje rasprave na Trgovačkom sudu u Rijeci i danas održanom Skupštinom Purisa, u sklopu koje je poništena ranija odluka Odbora vjerovnika kojom se Puris davao u zakup tvrtki Geneza.

Valipile istovremeno izražava nadu da će dobiti proizvodnu cjelinu Purisa u zakup nakon što bude proveden najavljeni postupak prikupljanja ponuda koji se pokreće temeljem današnje odluke skupštine. Valipile će svoju ponudu poslati u skladu s danas dogovorenim rokom, do kraja tjedna, nadajući se pozitivnom ishodu 15. srpnja na Odboru vjerovnika.

Današnjim odlukama skupštine Purisa potvrđeni su raniji stavovi tvrtke Valipile kako je odluka krnjeg Odbora vjerovnika, bez sudjelovanja razlučnog vjerovnika, a koji se krajem travnja odlučio za ponudu tvrtke Geneza koja nije bila temeljena na konkurentnosti i održivom razvoju Purisa, u cijelosti bila nelegitimna i štetna za Puris, odnosno kako nije bila donešena s najboljim namjerama za Puris u vidu.

Još u to je doba tvrtka Valipile, koja posjeduje više od 23 godine iskustva u peradarstvu, predala svoju ponudu za nastavak suradnje s Purisom, čiju većinu kapaciteta kroz poslovnu suradnju i model zakupa koristi više od godinu dana tijekom kojih je i većina radnika u tom periodu imala svoja zaposlenja i primarno radila upravo zahvaljujući preradi mesa za Valipile.

Tvrtka Valipile ne krije svoju namjeru da, nakon perioda stabilizacije Purisa i dobivanja proizvodne cjeline u zakup na godinu dana, preda i svoju ponudu za kupnju tvrtke, o čemu je zainteresirane strane već obavijestila pismom namjere.

“Zadovoljni smo današnjom odlukom skupštine Purisa, naročito ponišenjem ranije odluke Odbora vjerovnika kojom se Puris davao u zakup Genezi, jer je time napravljen prvi korak u revitalizaciji i restrukturiranju Purisa. Budući da je velik dio Purisovog proizvodnog pogona bio korišten upravo za obradu mesa za našu tvrtku, kroz poslovnu suradnju i model zakupa, nadamo se da ćemo moći, zajedno s Purisom, nastaviti raditi na poboljšanju, optimizaciji i boljem korištenju Purisovog proizvodnog pogona. Svakako ćemo poslati svoju ponudu u sklopu novog prikupljanja ponuda kojim se traži najbolji ponuđač za dobivanje Purisa u zakup na sljedećih godinu dana i vjerujemo da ćemo to biti upravo mi”, izjavio je Andrej Alilović, izvršni direktor tvrtke Valipile.

Tijekom proteklog perioda u kojem je Puris većinom radio na proizvodnji mesa za Valipile, ova je tvrtka iz Sesvetskog Kraljevca uložila više od 500.000 kuna u modernizaciju Purisovog pogona, a upravo je prošloga tjedna Valipile ustupilo Purisu proizvodnu traku za pakiranje, etiketiranje i vaganje mesa vrijednu više od 300.000 kuna.

Također, naručeni su dijelovi za Purisove strojeve koji su bili u kvaru i izvan pogona, te je baš nedavno pokrenuta proizvodnja u još jednoj, sedmoj farmi, odakle će meso odlaziti na obradu u Puris. Stoga je razvidno kako Valipile vjeruje u budućnost Purisa i sposobnost te tvrtke da se restrukturira i bude konkurentna na tržištu te želi biti dijelom toga procesa.

U proteklom je periodu od svega nekoliko mjeseci tvrtka Valipile povećala proizvodnju utovljenih brojlera na 80.000 tjedno – što je povećanje od 56 posto posto u odnosu na mjesece ranije – te bi, uz predviđeni nastavak suradnje s Purisom, u 2015. godini mogla doseći i razinu prihoda od oko 200 milijuna kuna godišnje, navodi se u priopćenju tvrtke Valipile.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.