Puris prikriva financijska izvješća

zgrada_puris.jpg(Glas Istre 18.5.2011.)U proteklih 6,5 godina čak smo sedam puta objavili da Puris nije dostavio financijsko izvješće. Istina, uvijek bi ga predao, ali kao posljednje ili među posljednjim istarskim društvima. U tih sedam članaka nismo mogli analizirati poslovanje Purisa iako je najznačajniji gospodarski subjekt u Pazinu i jedan od 10 najznačajnijih u Istri.

Čini se da je takvo ponašanje prešlo svaku mjeru pa je jučer popodne Zagrebačka burza prvi put neko društvo javno opomenula. Purisu je pripala ta “čast” i sada je osramoćen, a burza je i ranije utvrdila da krši njihova pravila. Pazinska peradarska tvrtka je prekršila zakon jer nije ispunila obvezu dostave i objave javnosti fi nancijskih izvještaja, što je propisano Zakonom o tržištu kapitala i pravilima burze.
Točnije, nije do kraja travnja dostavila financijski izvještaj za prvo tromjesečje 2011. Zapravo, nije ga ni do jučer dostavila. Također, do početka svibnja nije dostavila revidirani izvještaj za 2010. godinu, ali su ga dostavili 10. svibnja.

Što bi mogao značiti nastavak takve politike u Purisu? Možda bi umjesto opomene ubuduće mogli dobiti novčanu kaznu od nekoliko stotina tisuća kuna s obzirom na to da se prikrivanje financijskog izvješća smatra prekršajem. Čini se da takva politika nije strana direktoru Dušanu Tomaševiću koji je prije dvije godine zamijenio Ivana Hrelju, a u čijem je mandatu Puris također kasnio s objavom financijskih izvješća.

1 komentar na “Puris prikriva financijska izvješća”

  1. gost napisao:

    Sve sami maheri!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2020.