PURIS U STEČAJU: Silosi prodani Daliboru Negovetiću, vlasniku tvrtke Euro Histria

Tvornica stočne hrane u Pazinu prodana za 3 MILIJUNA KUNA.

Za 1,8 milijuna kuna prodana i farma pilića u Srbinjaku kraj Tinjana, i to tvrtki Plodovi rada iz Zagreba.

Objekti nekadašnje Tvornice stočne hrane u Pazinu, najpoznatije po dominantnim obrisima silosa na istočnom rubu grada, dosad u vlasništvu Purisa d.d. u stečaju, nedavno je, u sklopu stečajnog postupka, prodana Daliboru Negovetiću, vlasniku tvrtke Euro Histria iz Trošti kraj Pazina, za iznos od 3,05 milijuna, potvrdio nam je stečajni upravitelj Zdravko Čupković. Za 1,8 milijuna kuna prodana je i farma pilića u Srbinjaku kraj Tinjana, i to tvrtki Plodovi rada iz Zagreba.

Tvornica stočne hrane imala je kapacitet 60.000 tona godišnje, a inkubatorska stanica u Pilatima kapacitet 740.000 jednodnevnih purića godišnje.

Rasprodaja nekretnina

U vlasništvu Purisa u stečaju ostali su još apartmani u Premanturi, skladišta u Rijeci i Zagrebu, inkubatorska stanica u Pilatima kraj Pazina, zemljište u Svetom Petru u Šumi i prodavaonica u Pazinu, saznajemo od stečajnog upravitelja Zdravka Čupkovića.

Podsjetimo, Puris je u stečaju završio 2012. godine, a idućih godina uslijedila je rasprodaja brojnih nekretnina. Samo od 2015. održano je desetak ročišta za prodaju preostalih nekretnina posrnulog pazinskog proizvodnog diva. Među kupcima tih Purisovih dijelova već se našao poduzetnik Dalibor Negovetić koji je kupio Purisovu farmu Katuni I. Pokušali smo doznati kakve namjere ima s nekadašnjom Tvornicom stočne hrane, no kazao nam je da zasad ne bi izlazio u javnost s poslovnim planovima.

Iz javnih podataka vidljivo je da je dosadašnja glavna djelatnost tvrtke Euro Histria prodaja pića putem automata, te da zapošljava četiri djelatnika.

Propali div Puris je bio najveći proizvođač i prerađivač purećega mesa u Hrvatskoj. Nastao je u sklopu nekadašnjega Prehrambeno–poljoprivrednoga kombinata (PPK) u Pazinu, osnovanoga 1961. udruživanjem tadašnjih poljoprivrednih zadruga. Proizvodnja pazinskih purana započela je 1965., kada je uvezeno 1.000 jednodnevnih purića iz Kanade. U sljedećih 20-ak godina intenzivno se ulagalo u peradarstvo i uspješno poslovalo. Još 2004. godine Puris je zapošljavao oko 480 radnika.

A. DAGOSTIN

www.glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.