Purisu susjedski derbi u Poreču

Kapetan KK Puris-a Nermin HodžićKošarkaši pazinskog KK Purisa jučer su u dvorani SRC “Veli Jože” pobijedili nakon produžetaka uz podršku svojih sugrađana na tribinama KK Poreč s 8 razlike (82:74). Ovom pobjedom Pazinci su došli na odlično četvrto mjesto na tablici A2 lige zapad.  

Početak utakmice počinje u dominaciji Pazinaca koji preko kapetana Hodžića i Krstića vode 8:1. Ipak do kraja domaćini se vraćaju i prva četvrtina završava 16:16. U drugoj četvrtini zahvaljujući kapetanu Bezmalinoviću i vižljastom Vlizlu domaćini dolaze do prednosti 36:33.

U trećoj četvrtini ponajviše zahvaljujući snažnom Igoru Brezničkom Poreč povećava vodstvo na 57: 48 dok u posljednjoj četvrtini Pazinci povećavaju ritam i zahvaljujući obrani na čelu s Jerkom Ćusom te tricama Radana, Đermana, Anta Ćus i Fonovića prelaze u vodstvo 70:68.

U produžetku na terenu kao i na početku dominira gostujuća ekipa koja preko Đermana, Miletića, Anta Ćus i Hodžića mirno utakmicu privode kraju do konačnih 82:74. 

Time su pazinski košarkaši koji su u ovoj godini imali četiri utakmice u Pazinu i šest u gostima došli na četvrto mjesto na tablici A2 lige zapad sa šest pobjeda i četiri poraza . Od toga ostaje dojam da je KK Puris bio nadomak pobjede u čak tri od četiri izgubljene utakmice i to sa Škrljevom u gostima (nakon vodstva Purisa od 11 razlike na početku) te sa Torpedom i Kraljevicom kod kuće ( u kojima je Puris vodio po 15 razlike, a suđenje je u drugom poluvremenu iznenada promijenilo kriterije). Pa je tako omjer pobjeda i poraza mogao biti najmanje 8:2 ali i ovakva situacija za klub iz Pazina je odlična i imaju razloga za zadovoljstvo. 

POREČ- PURIS 74-82 ( 16-16, 20-17, 21-15, 13-22, 4-12)Poreč 20.12. 2008.,
dvorana Veli Jože,
gledatelja 100,
suci Sušanj – Rijeka i Ćuk – Labin,
osobne: Poreč 22, Puris 25,
trice: Poreč 5 ( Brkić i Breznički po 2, Vlizlo 1) Puris 8( Đerman 3, Krstić 2, Ante Ćus, Radan i Fonović)  

POREČ: Bezmanilović 16, Beko, Paris, Brkić 10, Čabraja, Vlizlo 13, Solina 2, Krizman 7, Breznički 18, Lešić 8, Puh. 

PURIS: Krstić 22, Radan 5, Miletić 6, Ante Ćus 10, Fonović 10, Jerko Ćus, Alen Zgrablić, Hekić, Daus, Hodžić 18, Đerman 11, Sopta.

2 komentara na “Purisu susjedski derbi u Poreču”

  1. Gile napisao:

    Odlično su se dečki snašli pri minusu od desetak razlike, mogao je i uć onaj šut za pobjedu kad je ostalo 2 sekunde, ali i ovako je super. Vrlo zanimljiva završnica, dva izuzetno glupa suca, a i čarke “kojih nije bilo” nakon utakmice. Pravi El Clasico u Poreču otišao na stranu bolje ekipe.

  2. Porecan napisao:

    Čestitam i domaćim i gostujućim igračima na klasičnom Istarskom derbiju! Samo ono ča se desilo na kraju ne služi na čast ni jednim ni drugim, sramota!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.