Video: Puštena u rad električna platforma za osobe s invaliditetom u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Pazinu

SONY DSCDanas je u 10 sati u prostorijama hola razredne nastave Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin održano svečano puštanje u rad električne platforme. Događaju su prisustvovali ravnateljica Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin Zdenka Turkalj Čohilj, predsjednik Društva tjelesnih invalida Pazin Gracijano Turčinović, gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje Luči Lončar te viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje Grada Pazina Anton Finderle.

Video reportažu možete pogledati u nastavku članka

Platforma je postavljena u ponedjeljak, 11. veljače, nakon završetka edukacije nastavnika, stručnih suradnika i drugih djelatnika škole te stoji na raspolaganju učenicima, roditeljima i drugoj djeci, čime je omogućena pokretljivost svima koji imaju poteškoće u savladavanju arhitektonskih barijera u zgradi Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin.

Gradu Pazinu posebnim su natječajem „Mreža škola bez arhitektonskih barijera“ Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta odobrena sredstva za ugradnju električne platforme u iznosu od 70.000,00 kuna. Sveukupni troškovi ugradnje električne platforme i izrade potrebne tehničke dokumentacije iznosili su 163.000,00 kuna te su financirani od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Grada Pazina te vlastitim sredstvima Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin. Posao ugradnje električne platforme povjeren je tvrtci „Adrialift d.o.o.“ iz Rijeke, a stručnog nadzora tvrtci „Učka konzalting d.o.o.“ iz Pazina.

Pazinska osnovna škola bila je jedna od 13 škola u Hrvatskoj, no jedina u Istarskoj županiji, koja je od strane Ministarstva dobila potporu u 2012. godini za prilagodbu zgrade osobama s invaliditetom.

Osim ovim projektom, Grad Pazin posebnu pažnju posvećuje učenicima s invaliditetom i kroz druge programe: financiranjem asistenta u nastavi i prevoditelja znakovnog jezika, financiranjem Društva tjelesnih invalida Pazin te na druge načine, sve u skladu s Konvencijom o pravima osoba s invaliditetom i Nacionalnom strategijom izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. godine.

U tom je pravcu pred dvije godine Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin preko istoga natječaja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dobila 20.500,00 kuna, i to za izgradnju rampe za učenike/osobe s invaliditetom. Uz dobivena sredstva, ali i financijsku pomoć Grada Pazina i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u iznosu od 35.700,00 kuna, realizirana je izgradnja rampe.

Ugradnja električne platforme tako je očekivan slijed u osiguranju pristupačnosti osoba s invaliditetom. Također, u tijeku je izrada projektne dokumentacije kako bi se i pristup dijelu zgrade predmetne nastave prilagodio osobama s invaliditetom.

tekst: pazin.hr

[fbvideo id=”573322976014000″ width=”500″]

Video: tvistra.hr
Facebook: Vijesti TV Istre

1 komentara na “Video: Puštena u rad električna platforma za osobe s invaliditetom u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Pazinu”

  1. nepenjačica napisao:

    baš super. bravo!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.