Radioamateri moraju van

Do 15. siječnja Radioklub Pazin mora iseliti iz potkrovlja bivšeg doma HV-a na adresi Rašanova 2/4. Dopis upravitelja zgrade, pazinske ispostave Ureda državne uprave u Istarskoj županiji i Istarske županije, koji im je stigao prekjučer nije ih iznenadio, jer im je iseljavanje iz prostora od 150 kvadratnih metara koje udruga koristi od ranih osamdesetih bilo najavljeno još u svibnju 2005. godine.

Ipak, žale se da ih nisu zvali na posljednje sastanke korisnika pa će sada morati u vrlo kratkom roku iseljavati namještaj, kompletnu opremu, antene, kablove i kompjutere u novi prostor koji su dobili na korištenje od Grada Pazina.
Dosad su izbjegavali iseljavanje u objekt koji se nalazi na samom ulazu u bivšu vojarnu “Veli Jože”, jer im je stari prostor zbog visine potkrovlja (manji utjecaj na antene) bio daleko pogodniji za aktivnosti.
Dakako, nove će prostorije morati potpuno obnoviti što zahtjeva mnogo truda i novaca, pa su za danas dogovorili sastanak udruge da vide kako dalje.

– Podržavamo radioamatere u njihovim brojnim i sadržajnim aktivnostima, ali otkada imaju svoj prostor u vojarni, više nismo u mogućnosti produžavati im korištenje prostorija u potkrovlju zgrade koja je namijenjena državnim i županijskim službama, kaže voditelj pazinske ispostave Ureda državne uprave u Istarskoj županiji Mate Krizman. Dodaje da bi antene možda mogle ostati na krovu, ali da još treba vidjeti je li moguće njima upravljati daljinski.

U zgradi se trenutno nalazi Trgovački sud (dobrim dijelom u bivšim prostorima Kluba mladih Bad Taste), Županijska uprava za ceste, Područni ured za katastar, Porezna uprava te uredi Istarske županije, Ministarstva poljoprivrede te županijskog Odjela za prostorno uređenje i gradnju. Voditelj Krizman kaže da prostora nedostaje Poreznoj upravi i novom županijskom urbanističkom odjelu, ali da još nisu odlučili kome _e se dodijeliti oslobođeni prostori. Na pitanje tko je vlasnik zgrade bivšeg Doma HV-a Krizman odgovara da je vlasnik MORH, koji je pravo upravljanja prenio županijskom Uredu državne uprave i Istarskoj županiji.

A. Dagostin, Glas Istre

1 komentara na “Radioamateri moraju van”

  1. vjetar napisao:

    šteta.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.