Radioklub “Pazin” na državnom prvenstvu u amaterskoj radiogoniometriji na otoku Murteru ukupno osvojio drugo mjesto

2Pazinski lovci na lisice proteklog se su vikenda u mjestu Jezera na otoku Murteru natjecali na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u amaterskoj radiogoniometriji „Jezera 2013“. U konkurenciji devet radio klubova iz cijele Hrvatske, Radioklub “Pazin” vratio se doma s osvojenim drugim mjestom ukupno te s dva pojedinačna zlata i jednim srebrom.

Fotogaleriju pogledajte u nastavku članka

U subotu, 1. lipnja, po vrlo kišovitom vremenu održalo se natjecanje na 144 MHz, dok se u nedjelju po puno ljepšem vremenu natjecalo na 3.5 MHz. Za ukupni pojedinačni poredak zbrajali su se predajnici pronađeni u oba dana pri čemu se u slučaju istog broja predajnika gledalo bolje ukupno vrijeme. Tako su prvih pet natjecatelja iz svake kategorije dobivali bodove koji su se zbrajali za ukupni ekipni plasman.

Osmeročlana pazinska ekipa imale je svoje predstavnike u kategorijama M14, M16, M19 i M21 (seniori).

U najmlađoj kategoriji do 14 godina (M14) Leon Karačić Kresina prvi je dan briljirao te je s ulovljene sve tri lisice bio u prednost pedesetak minuta za drugoplasiranim. Drugi dan Leon je zadržao prvo mjesto te donio RKP-u prvu zlatnu medalju ovog prvenstva.

Drugu zlatnu medalju za pazinski klub u kategoriji do 16 godina (M16) osvojio je Andrea Drndić koji je dominirao svojom kategorijom oba dana. Odmah iza njega srebrom se okitio Erik Baničić, također pazinski predstavnik. Valja napomenuti da je Andrei i Eriku ovo prva sezona među lovcima na lisice.

U juniorskoj kategoriji (M19) Luka Spahić je solidnim prvim danom napravio dovoljno da uspije osigurati peto mjesto koje pazinskom klubu donosi vrijedan bod u borbi za ekipni pehar.

U najbrojnijoj seniorskoj kategoriji (M21) pazinske boje branili su Hrvoje Horvat, Mirko Jurman te braća Marko i Antonio Češić. Nakon prvog dana najuspješniji je bio Jurman na petom mjestu (5 od 5 pronađenih lisica) a odmah iza njega bili su Horvat i Antonio Češić s 4 pronađene od 5 ukupno lisica. Stariji brat Češić je nažalost imao problema s goniometrom.

Drugi dan Jurman također zbog problema s goniometrom završava natjecanje s pet pronađenih lisica iz prvog dana. Tako da na peto mjesto uskače Antonio Češić s ukupno 9 od 10 pronađenih lisica te donosi još jedan bod za RKP. Horvat osvaja sedmo mjesto (8 od 10 pronađenih lisica) dok Marko Češić poboljšava svoj rezultat nakon problema prvog dana (5 od 10 pronađenih lisica).

Kada su se bodovi zbrojili prvo mjesto nadmoćno je osvojio Radio klub “Nikola Tesla” iz Bjelovara (71 bod). Borba se vodila za drugu poziciju između tri kluba, Radio kluba “Ludbreg“ iz Ludbrega, Radio kluba “Međimurje” iz Murskog Središća te Radiokluba “Pazin” iz Pazina. Sva tri kluba imala su po dva prva mjesta i jedno drugo te su na kraju odlučila pazinska dva peta mjesta koja su donijela pehar za drugo mjesto (37 bodova). Radio klubovi iz Ludbrega i Murskog Središća podijelili su treće mjesto s 35 bodova.

Nažalost zbog raznih obaveza djevojke iz pazinskog kluba koje standardno donose bodove nisu stigle na Murter te je time možda i propuštena situacija zaprijetiti Bjelovaru za prvo mjesto. Kako bilo, pazinski tim je uspješnim rezultatom završio ovogodišnju ARG sezonu u kojoj je i nakon godinu dana pauze opet organizirano natjecanje „Istarska Lisica“ na području naselja Zarečje, Pazinski Novaki i Brhaji.

Fotogalerija na stranicama Radiokluba: http://www.rkp.hr/active/index.php/galerija-mainmenu-103/arg-amaterska-radiogoniometrija

rkp.hr

Izvori fotografija: Radioklub “Pazin” i Branimir Drezga

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.