Radioklub Pazin ponovo u hrvatskoj reprezentaciji

Prošlog se vikenda na frekvencijama kratkovalnih opsega odvijalo IARU HF World Championship natjecanje s pazinskim radioamaterima aktivnim s nekoliko natjecateljskih lokacija.

Tim Mirko&Marko (Mirko Jurman i Marko Pernić) u natjecanju su sudjelovali s  Tićna u sastavu hrvatske reprezentacije. Mladi Dominik Anđelini natjecao se iz prostora Radiokluba Pazin u Rašanovoj, dok je Hrvoje Horvat potegao do okolice Minhena kako bi se natjecao s jedne od lokacija njemačkog Bavarian Contest Cluba.

Za našu HQ reprezentaciju s Tićna je urađeno 2.400 veza, Dominik je postavio svoj najbolji rezultat u ovom natjecanju s preko 500 veza, dok je Hrvoje lovio bodove za radioamatersku olimpijadu koja će se održati 2014. godine u SAD-u i s 2.300 veza priskrbio solidan broj bodova.

Vikend prije toga, članovi Radiokluba Pazin sudjelovali su na natjecanju u ultrakratkim frekvencijama te su za tu prigodu otišli na Velanov brijeg, gdje su postavili antene, radioamatersku opremu, agregat i šator. Iz tako postavljene lokacije održali su preko 200 veza, te utvrdili znanje postavljanja radioamaterske lokacije u uvjetima bez struje i u vrlo kratkom roku.

Još jedan uspjeh Radiokluba Pazin je mladi radiogoniometraš Leon Kresina Karačić, koji je bio dio hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u amaterskoj radiogonimetriji za mlade u Litvi. Leon je u jakoj konkurenciji osvojio 17. mjesto prvi dan, te 14. mjesto drugi dan, čime je zajedno sa svojim timskim kolegom osigurao Hrvatskoj ukupno 5. mjesto.

rkp.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.