Radioklub Pazin sudjeluje u organizaciji Svjetskog prvenstva u amaterskoj radiogoniometriji

Amaterska radiogoniometrijaNajveći i najznačajniji radioamaterski događaj ove godine u Hrvatskoj zasigurno predstavlja Svjetsko prvenstvo u amaterskog radiogoniometriji (ARG) – popularno “lov na lisicu”, koje će se odvijati od 14. – 18. rujna po šumama Gorskog kotra, sa sjedištem u Opatiji. Od Australije, do Japana, Kine, SADa, Opatija tako ovih dana dočekuje više od 400 natjecatelja iz 35 zemalja, a dio kojih je već u Hrvatskoj, te na Platku odrađuje službene treninge.

Iako još nije službeno uvršten u popis sportova, ARG danas privlači velik broj trekkera i orijentacijskih trkača zbog svoje jedinstvene kombinacije trčanja u prirodi i načina traženja odredišnih točaka. ARGaše u Hrvatskoj očekuje vrlo zahtjevan teren koji će od njih prije svega tražiti svo njihovo umijeće snalaženja u gustim šumama Gorskoga kotra, a za hrvatske radioamatere jedan vrlo zanimljiv i zahtjevan projekt.

U organizaciji su naravno uključeni i volonteri iz Radiokluba Pazin, koji već niz godina u okolici Pazina organiziraju natjecanja u “lovu na lisicu”.

Više o događaju pogledajte na službenim stranicama natjecanja: www.ardf2010.com.

www.rkp.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.