Radioklub “Pazin” u projektu u sklopu EU programa Youth in Action

yota_2013_logoProteklog vikenda u Estoniji je održan sastanak partnera u projektu “Youngsters On The Air – YOTA 2013”, u okviru europskog programa Youth in Action, na kojemu je prisustovao i predstavnik Radiokluba “Pazin” Hrvoje Horvat kao voditelj tima partnera, odnosno, mladih pazinskih radioamatera koji će sudjelovati u YOTA kampu na jezeru u okolici grada Tartu u Estoniji od 5. do 13. kolovoza ove godine. Osnovni cilj projekta je multilateralna razmjena mladih od 13 do 25 godina.

Sadržaj kampa osim sadržaja razmjene i približavanja mladih namjenjen je prije svega mladim radioamaterima, s bogatim sadržajem raznih radioamaterskih aktivnosti: od natjecanja, ARGa, ostvarivanje radio-veza, do posjeta Sveučilišta u Tartu i ESTCube prezentaciji i posjete AHHAA tehnološkom centru. Na događaju se očekuje preko 80 mladih i njihovih voditelja iz 15ak zemalja. Mladi članovi pazinskog tima su Luka Spahić, 16 godina, Lea Šikić, 19 godina, te Dominik Anđelini, 16 godina, a pridružit će im se i mladi perspektivni zagrebački radioamater Paolo Lanča, 16 godina.

Nekoliko slika sa službenog sastanka koji je bio održan u sklopu najvećeg radioamaterskog festivala u Estoniji pogledajte na www.rkp.hr.

rkp.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.