Radioklub Pazin uključen u projekt BBC micro:bit – STEM revolucija

BBC micro:bit – STEM revolucijao:bit – STEM revolucija najnoviji je projekt Croatian Makersa, odnosno udruge IRIM, koji kroz razne projekte i aktivnosti nastoje mladima približiti robotiku i automatiku kao djielove i osnove STEM područja i zanimanja. Ovaj medijski jako popraćen projekt financiran je donacijama kroz crowdfunding kampanju u kojoj je umjesto planiranih 60.000 USD prikupljeno gotovo 5 puta više, što pokazuje ogroman interes javnosti za ubrzanom edukacijom djece o modernim tehnologijama, te omogućilo uključivanje u projekt znatno više škola i drugih ustanova koje se bave tehničkom kulturom i edukacijom.

Povećanjem broja uključenih ustanova otvorila se mogućnost da se, kao udruga tehničke kulture, u projekt uključi i Radioklub Pazin, koji se nakon uspješne prijave i našao na popisu prijavljenih za projekt. Time će i Radio klub Pazin dobiti na korištenje određenu količinu BBC micro:bit uređaja, te s mentorima, iskustvom i resursima koje ima dodatno pridonijeti na edukaciji mladih Pazina i okolice, nastavljajući tako svoju 40-godišnju tradiciju.

BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima. Radi se o tehnologiji izrazito malih ulaznih barijera za koju je već razvijen bogati edukacijski sadržaj. Ovim projektom želi se ta tehnologija masovno uvesti u hrvatske škole, kao što je to već učinilo niz razvijenih zemalja, bez dugotrajnog čekanja da to isto ili slično uvede tromi sustav MZOS koji još radi po zastarjelim programima obrazovanja.

Termine predavanja i radionica iz ovog projekta objavit ćemo čim stignu uređaji i pripremimo materijale. Do tada se s BBC micro:bit uređajem možete upoznati preko web stranica s mnoštvom edukativnog materijala i primjera primjene. Veselimo se skorim susretima na edukativnim i kreativnim radionicama u koje ćemo uključiti sve zainteresirane uzraste, ne samo osnovnoškolce 6. i 7. razreda kao što je inicijalno bilo planirano od strane pokretača projekta. Ostale i ažurne informacije o projektu na razini Hrvatske možete pratiti preko službenih web stranica i službene Facebook stranice.

Microbitovi su već došli u Radioklub Pazin, te će se prva radionica upoznavanja s tehnologijom održati u srijedu, 1. ožujka, s početkom u 19 sati u prostorijama Radiokluba Pazin. Radionica je otvorena za svih, a posebno za djecu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Više informacija o ovoj radionici pogledajte ovdje.

Kontakt e-mail za sve dodatne informacije o provođenju projekta u Radio klubu Pazin je [email protected].

1 komentar na “Radioklub Pazin uključen u projekt BBC micro:bit – STEM revolucija”

  1. Anonimno napisao:

    ma tega nan dajte više, a ne samo sport, sport i sport
    svaka čast!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.