Radionica “Buon fresco” tehnike u Kući fresaka u Draguću

Turistička zajednica središnje Istre i Kuća fresaka Draguć, u kolovozu su pripremile jednu novost za sve putnike namjernike i one koji će to tek postati, odnosno tek se planiraju uputiti u naš prekrasan Draguć. Naime, tjekom mjeseca kolovoza, počevši od 9., u Kući fresaka u Draguću svake će se srijede do konca mjeseca odvijati radionice “Buon fresco” tehnike.

Oslikajte svoju malu prenosivu fresku i saznajte više o fresko slikarstvu i freskama u Draguću! Ovom vrijednom tehnikom slikanja na vapnenoj žbuci krasila se povijesna arhitektura, naročito sakralni i oplemenjeni interijeri. Danas ju možete u jedinstvenoj prilici doživjeti i osjetiti u edukativnoj i kreativnoj radionici u Kući fresaka pod vodstvom fresko slikara prof. Harija Vidovića.

Radionica u trajanju od dva sata namijenjena je svim dobnim skupinama i po tome prilagodljiva svakom sudioniku. Radionica će obuhvaćati posjetu obližnjih crkvica sv. Roka i sv. Elizeja te izradu freski u Kući fresaka u Draguću. Prilikom posjeta crkvicama, sudionici će biti upoznati s zidnim (fresko) slikarstvom, njegovim karakteristikama i specifičnostima, a u Kući fresaka bit će upoznati s starom „buon fresco“ tehnikom. Sami će potom pokušati oslikati malu prenosivu fresku te će imati priliku odabrati podlogu i motiv za oslikavanje, izradu skice/pausirue te pripremu i žbukanje podloge s fresko slojevima „arriccio“ i „intonaco“ kao i oslikavanje pigmentima po recepturi stare »buon fresco« tehnike.

Po završetku dvosadne radionice, svaki sudionik svoju fresku dobiva na dar, odnosno kao vlastiti suvenir i uspomenu na Draguć.

Radionice će biti održane u Draguću u sljedećim terminima:

  • 09. kolovoza 2017. u 10:00
  • 16. kolovoza 2017. u 10:00
  • 23. kolovoza 2017. u 10:00
  • 30. kolovoza 2017. u 10:00

Maksimalan broj sudionika po jednoj radionici je 10 ljudi.

Info i prijave:
E: [email protected]
T: +385 91 723 6224

Sudjelovanje na radionici je bez naknade, a program se odvija uz potporu Istarske županije – Upravnog odjela za turizam, Povijesnog i pomorskog muzeja Istre i Općine Cerovlje.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.