Radionica kreativnog recikliranje plastičnih boca

vjetrenjaca1.jpgUdruga za promicanje kreativnosti, stvaralaštva, novih oblika razmišljanja i izražavanja, održivog razvoja i tradicijskih kultura 5R (u postupku osnivanja), iz Pazina, održati će besplatnu radionicu kreativnog recikliranja plastičnih boca, za vrijeme trajanja vaterpolo turnira, u subotu 24. srpnja 2010 na Zarečkom krovu.

Radionica “Kreativno recikliranje” namjenjena je prvenstveno za djecu i mlade (roditelji su uvijek dobrodošli). Cilj radionice je pokazati kako na zanimljiv, kreativan način upotrebom plastičnih boca izraditi zanimljive igre, igračke i praktične predmete. Objasniti kako funkcionira sustav 5R (reuse, reduce, recycle, rethink, repair – ponovo upotrijebi, smanji, recikliraj, prenamjeni, popravi), te ukazati na prednosti takvog načina promišljanja.

Na taj način zbrinuti ćemo dio boca koje će se skupiti tijekom dana, te se kreativno igrati i poticati razne oblike kreativnog razmišljanja i ekološkog promišljanja.

Na radionici ćemo naučiti izraditi:
– vjetrenjaču
– kućicu za ptičice
– vodena bića i životinje
– klopku za muhe
– igru ulovi čep
– igru otjeraj žabu u vodu

Na radionici će biti obezbijeđen suncobran, stolići,stolice i šknajići, krema za sunce, sav alat, pribor i materijal.

Procese tijekom radionice ćemo fotografirati,snimati, najbolje izjave, ideje i rješenja zapisivati, a radove po nastanku izložiti na primjeren način.

Po završetku radionice, na stranicama udruge, objaviti ćemo najzanimljivije trenutke.

Voditelji radionice:
Irena Kotiga
Irina Kivela Ukotić

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.