Radionica „Od ideje do javnosti“ u Motovunu

2Istarska kulturna agencija organizira radionicu „Od ideje do javnosti“ koja će biti održana 19. i 20. studenog u Motovunu. U okviru radionice polaznici će naučiti kako se njihove ideje o programima, prostorima, klubovima, galerijama, teatrima, radionicama mogu razvijati u različitim smjerovima gdje će imati potpuno drukčije učinke.

Glavni cilj radionice je pomoći polaznicima da svoje ideje primjene na konkretne lokacije u kojima djeluju i u kojima žele djelovati. Pri tome će se u obzir uzeti različite političke i socijalne situacije koje čine kontekst u kojem djeluju ili će djelovati. Polaznike se potiče da razviju najnevjerojatnija rješenja koja zatim moraju prezentirati drugim sudionicima.

Radionica prati logiku projektnog ciklusa, no kreće od ideja, a ne od potreba, jer praksa pokazuje da u području kulture i umjetnosti ideje jesu ključni impuls djelovanja. Ideje u području kulture odnose se uvijek na ideju da se nešto učini u određenoj zajednici. To je upravo i ishodište radionice – definiranje zajednice (za koga se projekt radi) i izražavanje ideje (što se želi učiniti). Radionicu će voditi Davor Mišković, sociolog i aktivist riječke nezavisne scene koji se bavi edukacijom i umjetničkom produkcijom, istraživanjem i strateškim planiranjem u području kulture; voditelj je neprofitne organizacije Drugo more te koordinator izrade Istarske kulturne strategije IKS-a 2014.-2020..

Za sve sudionike osigurano je noćenje u Motovunu s obzirom da je radionica sastavljena od „formalnog“ i „neformalnog“ dijela, zamišljena i kao prostor za druženje, opuštanje i kreativnost. Radionica započinje sa radom u četvrtak, 19. studenog u 10 sati, a završava u petak, 20. studenog u 16 sati. Iz IKA-e napominju da se na radionicu prijave isključivo osobe koje u radu radionice mogu sudjelovati oba dana s uključenim noćenjem. Broj osoba je ograničen te je moguće prijaviti samo jednu osobu po organizaciji. Prijave se šalju putem e-maila na adresu [email protected] do petka, 13.studenog u 12 sati.

kulturistra.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.