Radionica “Pismenost u medijima”

Piše li se s ili sa? Kada treba koristiti priloge kamo, kuda i gdje? Kako treba pisati riječi stranog podrijetla? Možemo li ih čime zamijeniti? Što su to pleonazmi i zašto su oni štetni u informativnim i novinarskim tekstovima? Kako osmisliti naslove, a da privuku pažnju čitatelja te istovremeno ih informiraju?

Na ova i brojna druga pitanja odgovor voditeljice edukacije daju na radionici “Pismenost u medijima” primarno namijenjenoj novinarima i budućim novinarima, no dobrodošli su i oni koji se bave ili će se baviti copywritingom, pišu osobni blog ili vode društvene mreže.

Edukacija se bavi najčešćim jezičnim pogreškama te jezičnim problemima različitih struka, stranim riječima i njihovoj (ne)prilagodbi hrvatskome jeziku, pleonazmima i publicističkim stilom, a bonus je kratki uvod u copywriting!

Edukacija će biti interaktivna i voditeljice će odgovarati na vaša pitanja!

Voditeljice: Marijeta Matijaš, prof. hrvatskog jezika i književnosti i lektorica i Matea Glavinić, univ. bacc. philol. croat. et hist.

TERMIN: subota, 9. 11. 2019. od 9.00 do 13.00 sati (4 sata)
LOKACIJA: Pazin (adresu šaljemo po zaprimljenoj uplati kotizacije)

Broj polaznika ograničen je na 10 osoba kako bi rad bio kvalitetniji i interaktivniji.

KOTIZACIJA: 250,00 kn po osobi

Za sudjelovanje na radionici molimo vas da ispunite prijavni obrazac. Na e-adresu dobit ćete podatke za uplatu. Svoje mjesto na edukaciji rezervirat ćete tek po zaprimanju uplate.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.