Radionica projekta “Aktivni u zajednici” u Pazinu

U Pazinu je u ponedjeljak 7.5.2018. godine u suradnji s Gradom Pazinom u Društvenom centru „Veli Jože“ održana radionica prikupljanja i razrade projektnih ideja/potreba u Gradu Pazinu u okviru programa „Aktivni u zajednici“ koji se provodi uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Na veoma dinamičnoj radionici prisustvovalo je 10-ak predstavnika udruga i gradske uprave koji su bili podijeljeni u 3 grupe. Svaka grupa predložila je više potreba u Gradu Pazinu a ističemo: pokretanje Bibliobusa, proširenje prostora Gradske knjižnice Pazin, oplemenjivanje Parka istarskih velikana u središtu Pazina dodatnim sadržajem, zapošljavanje defektologa, angažiranje stručnih sportskih trenera, zapošljavanje osobe za pisanje projektnih prijedloga udrugama, uspostava mreže organizacija civilnog društva koje će organizirati edukativna predavanja za članove udruga uključenih u mrežu. Svaka grupa odlučila se i predstavila je jednu potrebu te je u konačnici konsenzusom odabrano kako će se krenuti u realizaciju projekta oplemenjivanja Parka istarskih velikana u samom gradskom središtu. Obzirom da je sam park dobro posjećen, kroz ovaj projekt nastojat će se osmisliti dodatni sadržaj koji bi koristili ne samo djeca, već i starije osobe, osobe s invaliditetom i ostali zainteresirani građani. Razgovaralo se o izradi stola za kartanje, velike šahovske ploče i figura, malog amfiteatra….
S realizacijom ideje krenut ćemo uskoro a vjerujemo da će se uključiti velik broj Pazinaca i Pazinki kako bi život u njihovom gradu učinili još boljim i kvalitetnijim.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.