Radionica: Od rukopisa do čitatelja – kako objaviti knjigu

U ponedjeljak, 5. veljače, u 11 sati ujutro, Marijeta Matijaš, profesorica hrvatskog jezika, održat će online radionicu “Od rukopisa do čitatelja”. Radionica je nastala iz potrebe da se na jednostavan način poduče svi one koji pišu i žele svoje radove objaviti kako to i učiniti.

Govorit će se o:
– procesu kroz koji knjiga prolazi – od rukopisa do tiskanog izdanja
– kako promovirati svoju knjigu
– kako je i kome prodati

Edukacija se temelji na mom višegodišnjem radu, proučavanju procesa izdavaštva i iskustvu s rukopisima, što svojima, što tuđima. Svi sudionici edukacije dobit će besplatno PDF priručnik “Kako objaviti knjigu, promovirati i prodati”.

Edukacija će se održati online, dobit ćete link na svoj e-mail preko kojeg ćete moći pratiti edukaciju. Moći ćete ju pratiti iz svog doma, radnog mjesta, knjižnice, gdje god se nalazili i moći ćete postavljati pitanja na koja ćemo odgovoriti tijekom edukacije.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 150,00 kn. Prijaviti se možete na [email protected] slanjem svojih podataka (ime i prezime, adresa, broj telefona) s naznakom “Edukacija Od rukopisa do čitatelja” i dobit ćete sve podatke za uplatu. Prijave su obavezne. Minimalan broj sudionika da bi se edukacija održala je 5 osoba. Termin: ponedjeljak, 5. veljače, 11.00 – 12.00 sati

4 komentara na “Radionica: Od rukopisa do čitatelja – kako objaviti knjigu”

 1. Erny napisao:

  Predavačica je do sada objavila samo knjigu “Mali jezični savjetnik za bolju poslovnu komunikaciju” (94. str.)
  Dakle, da bi se napisalo knjigu (opširniju od 94. str.) bilo koje tematike treba imati jako puno volje i naravno znanja o temi o kojoj se piše, zatim slijedi dugotrajno i uporni pisanje, za koje je teško reći kada će završiti. Zatim čitanje, popravljanje, lekture, korekture i tomu slično, a nakon toga dolaze lešinari, vrli nakladnici. Oni će sve što skupite podijeliti između sebe, dizajnera i tiskara, a autoru pripada ako nešto ostane. Zato je i “Mali jezični savjetnik za bolju poslovnu komunikaciju” objavljen u vlastitoj nakladničkoj kući.
  Nakladnici će autoru ostaviti mrvice, ako ih bude, a budući da u hrvatskoj nema knjižarske mreže, jedina nada za bilo kakvu prodaju i zaradu od knjige je otkup Ministarstva kulture, koje obično, kao i potpore za objavljivanje, daje po svom ključu. Dakle od prodaje knjiga nema zarade.
  Ako knjigu objavite u vlastitoj nakladi možete je prodavati smo na ulici bez računa ili je komu darovati, jer kao fizička osoba ne možete poslovati s knjižarama.
  Dakle, trenutno stanje izdavaštva u Hrvatskoj prilagođeno je isključivo miljenicima politike, a sve ostalo su bajke.

  1. Anonimno napisao:

   I ta jedna objavljena knjiga je više nego što objavili oni koje takva radionica zanima. I već zato ima smisla jer je autorica prošla kroz sve to.

   Klasično dosadašnje izdavaštvo i takav poslovni model je odavno stvar prošlosti. Sadašnjost i budućnost su digitalna izdanja i samoizdavaštvo. I zato pisanje ima uvijek smisla, uz moderno izdavanje i poslovni model, a tema i cijena će odrediti prodaju.

   Marijeta, samo naprijed!

   1. Pisac napisao:

    Govorit će se o:
    – procesu kroz koji knjiga prolazi – od rukopisa do tiskanog izdanja
    – kako promovirati svoju knjigu
    – kako je i kome prodati

    Dakle stara dobra papirnata knjiga još je uvijek u modi i ostat će to još dugo, kao što televizija nije istisla radio, niti video fotografiju, tako ni digitalna knjiga neće istisnuti papirnatu.
    Pojavom interneta najveći su optimisti tiskanim novinama 2015. predskazivali definitivnu smrt.
    Još da nešto pojasnim pisanje zahtijeva jako puno vremena, to su sati i sati, dani i dani, mjeseci i mjesci. Pitanje je tko može izdvojtiti toliko vremena, a da to ne bude plaćeno, jer od nečega ipak treba i živjeti. To je i razlog što u Hrvatskoj nema profesionalnih pisaca, već svi pišu uz neki drugi posao.

  2. pjesnik napisao:

   nek si ti nama sve objasnio u par rečenica, pa ne moramo nikog više slušati nego odmah pisati i izdavati knjige

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.