Radovi na Y od Rogovići do Vranje mogu početi 2015.

2Nastavak gradnje Istarskog ipsilona na potezu Rogovići – Vranja predviđen je za siječanj 2015. godine, ako se realiziraju neophodni preduvjeti, među kojima su produljenje koncesijskog razdoblja te odobrenje Europske komisije.

Bina-Istra ima već ugovoren aranžman za financiranje s IFC-om (Svjetska banka) te tri dodatne komercijalne banke (Societe Generale, BBVA, Unicredit/Zagrebačka banka), zemljište je većim dijelom otkupljeno te su raspoložive sve građevinske dozvole, što omogućuje vrlo brzi početak radova.

O tome smo razgovarali s novim direktorom Bina-Istre Dariom Silićem, koji je početkom srpnja preuzeo tu funkciju od Davida Gabelice. Potonji je, podsjetimo, imenovan za direktora Zračne luke Zagreb.

Silić je doktorirao na fakultetu Ekonomskih znanosti u Lyonu (Francuska) na području financija, a jako dobro poznaje projekt Istarskog ipsilona s obzirom da je do sada bio na funkciji financijskog direktora Bina-Istre te sudjelovao u financiranju i upravljanju infrastrukturnim projektima, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

O nastavku izgradnje punog profila Istarskog ipsilona kaže da bi radovi mogli biti gotovi do konca 2017. godine.

– Zbog zahtjevnih zahvata, radovi na dionici Rogovići – Vranja trebali bi trajati 36 mjeseci, a dovršetak se očekuje koncem 2017. godine. Međutim, prve pod dionice Rogovići – Ivoli te Ivoli – Cerovlje mogu biti puštene u promet koncem 2016. godine, ako sve počne u siječnju 2015., kaže Silić.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.