Rally posada Dobrila-Ferenčić u novu sezonu s obnovljenim voznim parkom

Dobrila - FerenčićPazinska rally posada koju čine Nikola Dobrila i Roland Ferenčić (Istra racing team Pazin) u novu natjecateljsku sezonu ulaze na najbolji mogući način – u snažnom Mitsubishi Lanceru Evo IX kojim će moći parirati “velikim dečkima”. “Cilj nam je ovu sezonu iskoristiti za prikupljanje iskustva i privikavanje na automobil, a imamo u planu s istim ciljem nastupiti i na dva talijanska relija”.
U svojoj zajedničkoj karijeri nastupili su na tek dva relija, prošlogodišnjem Novom Vinodolskom i desetom porečkom, i oba puta bili prvi u klasi A7, što im je na koncu donijelo ukupno treće mjesto u prvenstvu Hrvatske.

“Dosad smo vozili unajmljeni Renault Clio R3, inače vrhunski automobil kojim je zaista užitak upravljati, no bili smo svjesni da njime možemo stići maksimalno do prvog mjesta u klasi, ali ne i do generalke, stoga je odluka pala na nabavak konkurentnog automobila. Donedavno smo razmišljali o najmu Lancera, istog onog kojeg je vozio juniorski svjetski prvak Patrik Sandell u Poreču prošle godine, no nedavno je stigla primamljiva prilika te smo, uz veliku pomoć sponzora, kupili iznimno dobro očuvan Mitsubishi Lancer EVO IX i spremni smo za nastup na Croatia rallyu” – kazao je Dobrila.
Natjecateljski automobil pokreće dvolitarski turbo agregat koji istiskuje 300 konjskih snaga i pruža brutalne startove i međuubrzanja, a koliko je automobil moćan ukazuje činjenica da ga koristi veliki broj relijaša koji se nalaze u samom vrhu tablica domaće ali i strane kraljice automobilizma.

“Cilj nam je ovu sezonu iskoristiti za prikupljanje iskustva i privikavanje na automobil, a imamo u planu nastupiti i na dva talijanska relija, upravo u tu svrhu. Dakako, trudit ćemo se maksimalno na domaćim terenima, naročito u Poreču, kako bi se već u prvoj sezoni popeli na vrh rezultatske ljestvice” – optimističan je Dobrila.

Suvozač Roland Ferenčić iza sebe ima podosta trkaćeg iskustva. Vozio je brdske, kup i rally utrke, a sada već davne 1998. godine bio je suvozač Slovencu Romanu Jernejcu u Peugeotu 309.

“Iza nas je vrlo malo odvoženih utrka stoga se još uvijek uhodavamo i privikavamo jedan na drugoga, što zbog nedostatka vremena moramo činiti usputno, no ide nam sve bolje i uvjeren sam da zajedno možemo postići vrlo dobar rezultat” – zaključio je Ferenčić.

1 komentar na “Rally posada Dobrila-Ferenčić u novu sezonu s obnovljenim voznim parkom”

  1. Rolly napisao:

    bravo dečki svaka čast !!!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.