Rampa se nije spustila, vlak umalo pokosio kombi!

rampa_sveti_petar_2013Da ga je umalo vlak udario na željezničkom prijelazu u Svetom Petru u Šumi, dojavio nam je u poslijepodnevnim satima Vladimir Antolović iz Tinjana.

– Rampa se uopće nije spustila! Bog me sačuvaj da san doša tri sekunda ranije, još sav trepin, kaže nam taj odnedavno predsjednik tinjanske udruge umirovljenika koji je na pružni prijelaz stigao kombijem oko 14.15 sati, baš kada je tuda prolazio putnički vlak, tzv. šinobus, koji prometuje na relaciji Pazin – Pula, točnije Sveti Petar u Šumi – Krajcar Breg.

Kaže da se vlak sporo kretao, vjerojatno stoga jer strojovođe znaju da tamošnja električna brklja zna ostati podignuta, međutim, smatra da to ne bi mnogo pomoglo budući da na tom nepreglednom križanju vozači ne očekuju vlak kad nema brklje. A i prometni znakovi ih ne upozoravaju da stanu.

O problemu podignutih brklji u vrijeme prolaska vlaka već se raspravljalo na supetarskom općinskom vijeću koje je zahtijevalo od Hrvatskih željeznica poboljšanje sigurnosti, ali čini se da se nije mnogo toga promijenilo.

glasistre.hr

2 komentara na “Rampa se nije spustila, vlak umalo pokosio kombi!”

  1. Alen napisao:

    Prvo i prvo, na tom prijelazu nije električna brklja, iliti rampa, već mehanička, upravljana sa stanice 200-300m niže. Osim ako je riječ o prijelazu prema Pamićima, tamo je električna, ali onda je krivo napisano i dana je kriva slika. U svakom slučaju, nije dobro. Nisam imao slična iskustva iako dvaput dnevno vozim preko tog prijelaza…od sad još bolje pazim..iako svaki put praktički stanem i gledam, a naročito slušam kroz prozor.

  2. lala napisao:

    Gdje radiš Alene? Da ne možda u HŽ-u Sv. Petar?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.