Raška dolina danas

RakwoolOvako je danas izgledala Raška dolina – od Krbuna, Tupljaka, preko Čepića i Kožljaka sve do Vozilića… Drugi krak ljubičastog dima povlačio se je prema Mostu Raši. Međutim, kako su vremenske prilike pogodovale, dim se je visoko izdizao iznad same tvornice pa je smrad više bio prisutan na udaljenijim pozicijama, tako da je Kršan danas bio više pogođen od samog Potpićna.

Snimak iz Kršana pokazuje koliko je zapravo dim bio rasprostranjen na cijelom širem području. Pozivi građana, na br. 112 – centru za izvješćivanje bili su učestali, a i mene su kao općinskog vijećnika već od sedam u jutro zvali brojni građani. Na snimku vidimo i cisternu, na ovim prostorima neuobičajenu, što to ona odvozi? Zašto o sadržaju koji se cisternama odvoze nitko građanstvo ne izvješćuje?, javio nam je Klaudijo Lazarić koji nam je poslao i najnovije fotografije.

Kako saznajemo u Centru 112, zbog više od 60 poziva građana koji su se žalili na smetnje s disanjem Centar je pozvao Inspekciju zaštite okoliša da iziđe na teren. O nalazima i mjerama izvijestit ćemo čim dobijemo više informacija.

Barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.