Raspisan natječaj za programe iz područja poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodoprivrede TRI MILIJUNA ŽUPANIJSKIH KUNA ZA POLJOPRIVREDNE UDRUGE

Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije raspisao je javni poziv za financiranje projekata odnosno programa udruga u okviru javnih potreba poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodoprivrede za 2019. godinu.

Prioritetna područja

Udruge mogu prijaviti programe iz ovih prioritetnih područja: za organizaciju manifestacija i učešće na manifestacijama iz područja poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodoprivrede; za unapređenje proizvodnje autohtonih i izvornih proizvoda s oznakom kvalitete te autohtonih pasmina uključujući i proizvode na bazi divljači, autohtonih kultivara te unapređenje ekološke i integrirane poljoprivrede i pčelarstva te primjene novih tehnologija u poljoprivredi; za unapređenje i razvoj prijenosom znanja i informacija s ciljem zadržavanja ljudi u ruralnom prostoru, povećanjem površina pod ekološkom poljoprivrednom proizvodnjom, ostvarivanjem dodatnih prihoda, očuvanjem i poboljšanjem prirodnih resursa; za unapređenje lovstva, razvojne programe u sektoru lovstva, te koordinaciju lovozakupnika zajedničkih lovišta; te za podršku institucionalnom i organizacijskom razvoju udruga iz područja poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodoprivrede.

Prvenstvo imaju one udruge čiji su projekti odnosno programi i aktivnosti usklađeni s Županijskom razvojnom strategijom i ostalim strateškim programima Istarske županije, te one čiji se programi provode u kontinuitetu, koji su podržani financijskim sredstvima iz drugih izvora te koje Istarska županija koordinirano financira s drugim subjektima, koji su kandidirani ili prihvaćeni u programima EU ili drugih međunarodnih organizacija, koji su od posebnog interesa i značaja za razvitak i jačanje identiteta i posebnosti Istarske županije te koji su edukacijske naravi.

Prijave do 25. siječnja

Ukupna planirana vrijednost javnog poziva iznosi tri milijuna kuna. Najniži iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu ili programu iznosi tisuću kuna. Rok za podnošenje prijava ističe 7. veljače. Udruge mogu prijaviti više projekata/programa po svakom prioritetnom području poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodoprivrede, a s njima se može ugovoriti najviše tri projekta/programa. Ista udruga može biti partner na više projekata/programa. Popunjena i ovjerena prijava zajedno s potrebnom dokumentacijom dostavlja se na adresu Istarska županija, Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu, Šetalište pazinske gimnazije 1, Pazin. Sva pitanja mogu se postavljati isključivo elektroničkom putem slanjem upita na adresu elektroničke pošte [email protected] do 25. siječnja.(A. DAGOSTIN)

https://www.glasistre.hr/pula/raspisan-natjecaj-za-programe-iz-podrucja-poljoprivrede-sumarstva-lovstva-ribarstva-i-vodoprivrede-tri-milijuna-zupanijskih-kuna-za-poljoprivredne-udruge-578643

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.