Raspjevana atmosfera na završnici FAKS Sings festivala

Nakon fantastičnog prvog volumena Međunarodnog festivala zborova, u drugom volumenu je novih 400 pjevača u 11 zborova iz Velike Britanije, Italije i Hrvatske posjetilo Istru i pjevalo na 6 različitih koncerata od 03.-06. svibnja.

Program koncerata drugog volumena Festivala zborova je u nastavku:
– Koncert otvaranja u Vrsaru / četvrtak 03.05.2018. / 20:00 sati / Vrsar, Crkva sv. Marije od mora / sudjeluju svi zborovi uz domaćine, ženski zbor Mendule iz Vrsara
– Koncerti prijateljstva / petak 04.05.2018.
1. 19:00 sati / Rovinj, Dvorana Adris / Zbor Marco Garbin iz Rovinja sa zborovima Cantori de la Val i Coro Alpi Retiche iz Italije
2. 19:00 sati / Funtana, Crkva sv. Bernarda / Vokalna skupina Ad libitum iz Brtonigle sa zborovima Le orege de hoi i Il Focolare iz Italije
3. 19:30 sati / Pula, Sveta srca / Zbor KUD-a M.B.Rašan iz Pule sa zborom The Bridge Chorus iz Velike Britanije
4. 20:00 sati / Vrsar Crkva sv. Marije od mora / Vokalna skupina Ad libitum iz Brtonigle sa Chi de Guard iz Italije
– Koncert zatvaranja u Pazinu / subota 05.05.2018. / 18:00 sati / Pazin, velika dvorana Spomen doma / sudjeluju svi zborovi uz domaćine, mješoviti pjevački zbor Roženice iz Pazina

Za istaknuti je svakako atraktivan koncert zborova koji je realiziran u subotu 5. svibnja u 18 sati u Spomen domu u Pazinu kada su se svi zborovi predstavili sa po dvije atraktivne zabavne pjesme te su na kraju, pod dirigentskom palicom predsjednice FAKS festivala, maestre Ines Kovačić Drndić svi zajedno izveli poznatu pjesmu Neka cijeli ovaj svijet iz mjuzikla Jalta Jalta te istarsku svečanu pjesmu Krasna zemljo, Istro mila.

Od ostalih događanja na festivalu svakako treba istaknuti izvrsnu vokalnu radionicu upjevavanja za sve sudionike koje je predvodila prof. Doris Kovačić iz Rijeke te okrugli stol na temu kulturnog amaterizma.

Sudionici drugog volumena:

The Bridge Chorus iz Velike Britanije te zborovi iz Italije: Coro Alpi Retiche, Coro Le Orege de Hoi, Cantori de la Val, Ensemble Feminile Il Focolare, Gruppo Corale CHEI di GUART uz domaćine:
Ženska vokalna skupina Mendule iz Vrsara, Zbor zajednice talijana Marco Garbin iz Rovinja, Ad Libitum iz Višnjana, Mješoviti zbor KUD-a M.B.Rašan iz Pule te suorganizatori, Mješoviti pjevački zbor Roženice iz Pazina.

Organizator FAKS festivala je Vedras d.o.o. a pokrovitelji i partneri drugog volumena su Grad Pazin, POU Pazin, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, Turistička zajednica Središnje Istre, Turistička zajednica Vrsar, Turistička zajednica Funtana i Zajednica Talijana u Rovinju.

Nakon zborova, najbolja amaterska kazališta idućega vikenda igraju na sceni Spomen doma u Pazinu.
U sklopu FAKS festivala, realizirati će se 58. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA. Više od 100 amaterskih glumaca boraviti će u Rovinju a predstave će održavati u Pazinu. Zaljubljenici u kazališnu umjetnost stat će na scenu pazinskog Spomen doma i pružiti pazinskoj publici bogati kazališni program. Tijekom tri dana, od 11. do 13. svibnja, pazinska će publika imati priliku besplatno pogledati čak 10 izvrsnih predstava, a ulaz na sve predstave bit će besplatan.

www.faksfestival.com

FAKS – Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva međunarodna je manifestacija kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera koja objedinjuje festivale zborova, puhačkih skupina, likovne umjetnosti i glume a od ove godine i festival folklornih grupa.

FAKS festival je ponovno prepoznat i uvršten od strane Europske asocijacije festivala u popis Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) i njegov službeni vodič za europske festivale za 2017/2018 godinu. Riječ je o platformi međunarodnih festivala koja povezuje one festivale koji su iznimno predani umjetnosti, zajednici u kojoj djeluju i europskim vrijednostima, a ujedno i poziva i informira publiku o održavanju tih festivala diljem Europe.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.