Raspuhala se bura; što nas očekuje sutra?

vremenska_prognoza.jpgKao što smo i prognozirali, bura je prema kraju dana pojačala na umjerenu do jaku, često i olujnu. Najveće brzine vjetra danas mjeri meteorološka postaja Trst gdje je najviša izmjerena brzina 35,5 m/s (~128 km/h) što znači da možemo govoriti o orkanskoj brzini vjetra!

Spomenimo i ostale najviše izmjerene brzine vjetra: Peroj 23 m/s, Rakalj, Fažana i Kavaliči 22, Žminj 21, Rovinj i Pula 19, Cres 17, Poreč 14, Livade, Brtonigla, Vrh, Hum, Žužići, Pazin i Gradišče 13 m/s, dok je na ostalima postajama najviša mjerena brzina uglavnom jednoznamenkasta.

Ciklona će najizrazitije utjecati na vrijeme upravo tokom sutrašnjeg dana. I dalje će puhati jaka i olujna bura, posebice tokom naredne noći i jutra, dok će tokom dana bura ipak malo oslabjeti. Prevladavat će pretežno oblačno vrijeme povremeno uz slabe oborine koje će na većem dijelu područja biti u obliku snijega, posebice poslijepodne i navečer kada postoji i najveća vjerojatnost za pojavu oborina. Od četvrtka smirivanje vremena i daljnje slabljenje bure, o čemu možete više čitati u našoj prognozi.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.