Raste broj bazena i kuća za odmor u središnjoj Istri

2Za razliku od obale, koja bilježi značajne minuse u turizmu, unutrašnjost Istre ovog srpnja ponovno obara rekorde. Po podacima Turističke zajednice središnje Istre do 29. srpnja noćenja su u porastu za pet, a dolasci za jedan posto.

Dobar rezultat prije svega može se zahvaliti drugačijoj ponudi od obale, iako je i u zaleđu vidljiva snažna ljetna sezonalnost, ali i nevjerojatnom porastu broja novih objekata.

Radenko Sloković, direktor tamošnjeg TZ-a, koji uz Pazin pokriva Gračišće, Lupoglav, Cerovlje, Karojbu, Tinjan, Sveti Petar u Šumi, Sveti Lovreč i Pićan, veli da je razlog u 26-postotnom povećanju smještajnih kapaciteta u odnosu na lani. A otkad je ovaj TZ osnovan kapaciteti su se udvostručili. I u ovom se trenu u TZ prijavljuju novi kapaciteti. Trenutno je na ovom području registrirano 2.413 postelja.

– Porast kapaciteta od gotovo 30 posto godišnje koje središnja Istra doživljava zadnjih godina usmjeren je nažalost na samo jednu vrstu ponude – kuće za odmor s bazenom te tri ili četiri zvjezdice. Sve se radi po principu “vidjela žaba da se potkiva konj, pa je i ona digla nogu”. Previše svi gledaju što radi susjed pa oni rade po istom principu. Kada mi danas iznajmljivači dolaze u ured i prijave apartman ili kuću za odmor, kažem im “moja sućut”. Naravno da je dobro da se ljudi interesiraju za turizam i da se žele time baviti, međutim ako žele biti bolje popunjeni jako bi trebali razmisliti o tome da se specijaliziraju ili da tržištu ponude nešto novo, poput kampova kojih još uvijek nemamo na našem području, tvrdi Sloković.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.