Razgovor s Renatom Krulčićem, predsjednikom vijeća TZ središnje Istre o problemima s izborom njenog direktora

go281888.jpgPonavljanje natječaja za direktora novoosnovane Turističke zajednice središnje Istre, izostanak reizbora dugogodišnjeg direktora pazinskog TZ-a i v.d. direktora TZ-a središnje Istre Radenka Slokovića, ali ponajviše iz toga proizašle teze o političkoj nepodobnosti dosadašnjeg direktora zbog sukoba s vladajućim IDS-om povod su razgovoru s Renatom Krulčićem, predsjednikom Vijeća tog TZ-a (ujedno i pazinskim dogradonačelnikom) koje će za dva tjedna donijeti odluku o novom direktoru.
– Je li raspisan treći natječaj za direktora TZ-a središnje Istre? Kada će Vijeće TZ-a odlučivati o prijavama?
– Rok za prijavu je osam dana od dana objave, a natječaj je objavljen 4. kolovoza. Nakon razmatranja molbi vijeće će tajnim glasanjem odlučiti koja je najbolja, a minimalni rok za žalbu prema Zakonu o općem upravnom postupku je 15 dana od kada kandidati zaprime rješenje.
– Zašto je natječaj već dvaput ponavljan?
– Turističko vijeće jednoglasno je poništilo natječaje oba puta. Prvi je put razlog bio tehnički – službeni rok za prijavu kandidata razlikovao se od usmene obavijesti jednom kandidatu. Drugi je natječaj poništen nakon uvažene žalbe. Prošlo je više od 30 dana od zaprimanja zamolbi do sastanka Vijeća.
– U prošlom razgovoru za Glas Istre istaknuli ste nezadovoljstvo radom sadašnjeg v.d. direktora TZ-a Radenka Slokovića, ali niste htjeli podrobnije objasniti vlastiti stav.
– Krivo sam se bio izrazio jer riječ je o dosadašnjem neradu, a ne radu direktora TZ-a središnje Istre. Manifestacije koje u izjavi za Glas Istre kao svoju zaslugu nabraja Sloković – Mačkare, Izložba gljiva, Izložba vina, Plodovi jeseni, Baloni, istina, bile su pokrenute u Pazinu, ali su sve održane samo jednom, pa su se preselile u okolicu: Cerovlje, Gračišće, Livade. Dane Julesa Vernea, koliko znam, organizira Klub »Jules Verne«, dok je uloga TZ-a središnje Istre (bivšeg pazinskog TZ-a) samo u transferiranju novca Hrvatske turističke zajednice. Ideju kostimirane zabave s Dana preuzela je buzetska Subotina po starinski, a oni su do nešto bolje ovogodišnje organizacije stagnirali. Izložbu gljiva organizirala je gračaška udruga Đordana, Medene točke udruga Lipa, Kuću za pisce Istarska županija, Istria Underground – Županija i istarski speleolozi, a Pazin na dlanu TZ s Gradskim poglavarstvom. Početkom 2006. Gradsko poglavarstvo u suradnji s općinama središnje Istre pokrenulo je TZ središnje Istre. Normalno je da je direktor Sloković najviše radio na tome, ali to je bio njegov posao za koji redovno dobiva plaću, koja mu je 2006. bila značajno podignuta. S druge strane naše funkcije u Turističkom vijeću potpuno su volonterske. Probleme stvara i direktorov neredovit dolazak na posao. Ipak, ponuđeno mu je da ostane raditi na nekoj funkciji u TZ-u središnje Istre, na što nije dobiven jasan odgovor tj. kazao je da traži motive za daljnji rad.
– Koji su razlozi što se te manifestacije nisu razvile u Pazinu? Sloković tvrdi da nije bilo podrške ni novca lokalnih vlasti.
– Mogu govoriti za razdoblje od 2006. kada sam postao predsjednik Turističkog vijeća. U 2007. i 2008. TZ središnje Istre nije uputio ni jedan zahtjev općinama središnje Istre i Gradu Pazinu za financiranje konkretnih programa, iako su se oni obavezali aktom koji je objavljen u službenim novinama Grada Pazina financirati rad TZ-a. Predložio sam mu da se kandidiramo za europski fond IPA za razvoj turizma, na što mi je odgovorio da se ne isplati jer da od toga ionako nema ništa. Što zaključiti nego da, kada se sredstva ne traže, ne mogu se ni očekivati, a to znači da neće trebati ni raditi, a ja ne želim sudjelovati u nečem takvom. Od tri ovogodišnja projekta koja su planirana: vizualni identitet TZ-a, uređenje prostora za rad i nabava aplikacije za turističke prijave preko interneta, ni jedan u prvom polugodištu nije realiziran. Od mnogobrojnih ovogodišnjih manifestacija u središnjoj Istri logo TZ-a našao se samo na dvjema, Danima Julesa Vernea i Medenim točkama. Ne kažem da TZ središnje Istre mora biti organizator svih tih manifestacija, ali mora biti »support«.
– Koliko je Grad financirao pazinski TZ prethodnih godina?
– Kako financirati ustanovu koja nema niti skupštinu, pa ni vijeće, a za što je direktno odgovoran direktor? Ta su tijela postojala, ali se nisu sastajala od otprilike 2001., pa je prva stvar koju smo napravili kada sam preuzeo ulogu predsjednika TZ-a bila funkcionalno srediti TZ središnje Istre. Znam da je godišnji iznos planiran za 2008. 160 tisuća kuna što uključuje plaće i najam prostora. Važno je istaknuti da je od 2001. do 2005. Radenko Sloković bio član pazinskog poglavarstva.
– Direktor Sloković, u izjavi za Glas Istre, kaže da je pravi razlog izostanka njegovog reizbora nepripadnost vladajućem IDS-u, koji si njegove zasluge ne može pripisati, te da mu je jedan gradski IDS-ovac izravno to i rekao.
– Tezom da je politika kriva ako se ne odabere Radenko Sloković za direktora TZ-a vrši se pritisak na Turističko vijeće u kojem sjedi većina praktično apolitičkih članova iz pojedinih turističkih sektora (šestero od devetero). O navodnoj izjavi mogu kazati samo da si je to Sloković sam rekao ’90-ih ispred ogledala kao tadašnji član IDS-a.
– Zbog interesa javnosti mogli biste reći koje su Vaše funkcije, od kada ih obnašate i gdje živite.
– Od 2000. pročelnik sam u Općini Gračišće. Od 2005. do 2006. obnašao sam funkciju predsjednika pazinskog Gradskog vijeća, nakon čega 2006. preuzimam funkciju pazinskog dogradonačelnika za koju dobivam utvrđenu naknadu. Iste godine postajem predsjednik Turističkog vijeća TZ-a središnje Istre koju obavljam u potpunosti volonterski. Živim u Lindaru, točnije na vrhu Drazeja, a rođen sam u Pazinu 1970. i osjećam se Pazinjanom. Dio građana me možda ne poznaje jer sam dobar dio školovanja prošao u Ljubljani.

Anđelo Dagostin
www.glasistre.hr

71 komentara na “Razgovor s Renatom Krulčićem, predsjednikom vijeća TZ središnje Istre o problemima s izborom njenog direktora”

 1. Anonimno napisao:

  Hej men, još nas gleda u oči!

  1. dobrovoljac napisao:

   g. Renato moren znat od čega živite.sve volontirate..ja bin isto volontira ako se tako more preživit.

 2. Anonimno napisao:

  od kut ti lova za onu kuću ti jona dala od talijanske penzije

 3. Anonimno napisao:

  “Od 2000. pročelnik sam u Općini Gračišće. Od 2005. do 2006. obnašao sam funkciju predsjednika pazinskog Gradskog vijeća, nakon čega 2006. preuzimam funkciju pazinskog dogradonačelnika za koju dobivam utvrđenu naknadu. Iste godine postajem predsjednik Turističkog vijeća TZ-a središnje Istre koju obavljam u potpunosti volonterski. ” – a Krulčiću, gdje ti je Obrt Vina Krulčić? Ili to nije bitno da jedan pročelnik, koji je usto i dogradonačelnik Pazina ima svoj privatni obrt za koji je dobio kredit od grada…..

  1. Anonimno napisao:

   Kad vidin koliko funkcija i sve odreda političke imaš da pitan zajno da ne pozabin. koje škole si fini, da ja svoju dicu isto upišen, a ne da hitan ća šolde i šaljen ih da se navade ča delat. Zajno neka greju u politiku .Iman još jeno pitanje ča je bilo prije 2000. Stvarno me intereša koje škole si fini.M ani valjda dobi kredu od grada ni gtrad banka.

 4. Anonimno napisao:

  “Znam da je godišnji iznos planiran za 2008. 160 tisuća kuna što uključuje plaće i najam prostora” (!?!) i onda se čovika optužuje za nerad! Ako ove kunice podijeliš s 12 miseci i na 2-3 osobe koliko ih dela u TZ, pa još i najam ne samo da nema više love ze programe nego još fali za normalno delat. A koliko buzetski TZ od Grada dobiva za Subotinu, kad već toliko viču o njoj kao da je nešto neviđeno dobro? Oko 300 000 kuna priča se. Za jedan jedini program!

 5. Anonimno napisao:

  Pa ča ku je Sloković bi član poglavarstva? Ku politika nema veze s njegovon smjenon, ku nema veze s tin koliko grad podržava njegove ideje i programe, ku nema veze s tin koliko ga financira… pa kakve onda veze ima to ča je on bi član poglavarstva? Renato, si malo skačeš u usta?

 6. Anonimno napisao:

  Natječaj je poništen nakon uvažene žalbe – a ča je to uvaženo? Kakva je bila žalba?

 7. Anonimno napisao:

  kad pročitan ovaj intervju moren samo reć da nam brigu o turizmu vodi sitni politikant koji očito ima interes za svoj biznis i priča kako Radenko niš ne dela i ujedno nabraja sve ča je R napravi. Npr. spominje da Jules Verne klub organizira Dane Julesa Verna (dakle, Radenko),a TZ služi samo za transfer novca od HTZ-a, koji je opet Radenko pribavi. Znači, Radenko ni dobar jer je doša do šoldi…Po njegovim riječima, da se tako gleda na rad, svi direktori istarskih TZa bi dobili otkaz, ča dovoljno govori o njegovoj kompetentnosti….
  “Istria Underground – Županija i istarski speleolozi,” – Krulčić očito lebdi na nebu daleko iznad Pazina, ap ne zna da je mnoge projekte vezane uz speleologiju pokrenuo baš Radenko…da se kapimo, ni Radenko čovik bez mane, ali ovaj intervju je čisti autogol Krulčić…

 8. Svima na znanje napisao:

  Predsjedniče TZ ,uvažavam vašu izjavu objavljenu u Glasu Istre, te nema više potrebe za periodičnim slanjem upita.Čekamo odgovor direktora TZ-a na ove optuzbe.

  1. Anonimno napisao:

   na čemu si t i?

  2. Anonimno napisao:

   Jedini ki je optužen u oven članku je sam Renato K. samo ča on to ne kapi, a izgleda da ni jedini.

   1. Anonimno napisao:

    kad je bia mali su ga sapunetom prali,bia je u mornarsi veštit obučen

 9. Anonimno napisao:

  optuzujuci radenka za njegov (ne)rad direktno dragi moj renato optuzujes i sebe za isto.

  clan si gradske uprave na ovoj ili onoj funkciji vec bar 3 godine. predsjednik TZ vec 2. dezurni gradski pljuvaci pljuju po radenku vec godinama. i ti sa svojim funkcijama nisi mogao bas nista uciniti da se radenka makne daleko prije da ne cini daljnju stetu?

  fondovi europskih unija:

  koliko si silnog novca pribavio iz istih sa svojih funkcija za razne programe u lokalnoj upravi-gospodarstvu a ne u turizmu i zasto jesi?

  ne ocekujem odgovor, dapace iskreno sumljam da i zalazis na stranice i pazina ako se uopce znas sluziti internetom

  1. Anonimno napisao:

   Vjerujem da Renato nije nabavio nista novaca ni za programe u lokalnoj upravi-gospodarstvu, ni za programe u turizmu.

 10. trg napisao:

  Razumno je vodit argumentiranu raspravu,to ću uvijek podržat.Niko nije savršen,niko nije sasvim dobar ili sasvim loš,pa tako ni ovdje.ali ne mogu se oteti dojmu da se ovdje vodi samo pljuvanje s jedne strane,bez ikakvog osvrta ili pitanja da li je nešto (išta) točno što je rečeno u članku.S druge strane se zaobilazi neke činjenice koje bi se morale kritizirati ako se primjeni ista kritičnost kao i u prvom slučaju.Drugim riječima- koriste se dva neukusno različita kriterija,velika pristranost.
  I čini mi se da neke komentare,”kao” različitih posjetitelja,piše jedna te ista osoba…
  Detalje u izjavi jednog i drugog R ne bih komentirala.

  1. Anonimno napisao:

   u hrpi općenitih rečenica zaključuješ da “detalje u izjavi jednog i drugog R ne bih komentirala” zauzimaš sredinu tako što ne govoriš ništa. dobro, zamisli se u Radenketovoj poziciji – delaš svoje delo toliko godina, da bi na kraju došao u novine čovjek koji te optužuje da on kao direktor nie sazvao vijeće ni skupštinu – kao da je to njegov zadatak. Iznosi podatak da je Grad izdvojio 160 tisuća kuna što je, ako baš želiš, tek četvrtina iznosa duga koji je stvorila Sonja Matijašić gubitkom spora. Ta lova ne može služiti baš nečemu, ča je jasno kao dan – znači, da ako je to realan novac je daleko premalen za funkcioniranje, a bit će da čovjek ili ne zna ili nije provjerio prije nego je išao u javnost. priča o IPA-i kao da je to smak svijeta, a stvari koje je Radenko napravio stavlja podtepih govoreći da je to rad speleologa (koje vodi Radenko) ili pak Jules verne Kluba (kojeg opet vodi Radenko). Oprosti, ali čovjek je reka to ča je reka: Radenko ni niš napravi jer je to napravi Radenko! I sad je to napad. Pa je zapravo, napad na kretenizam!
   A tebi, stin, forši je i fporši ni stavon, Renato Krulčić može svašta prodavati….

   1. Anonimno napisao:

    Radenko ovo, Radenko ono, samo da se nebi razjadi koji član Jules Verne kluba jer tamo se sve vrti oko novinara Glasa Istre Šišovića koji je i lansira dane JV, ča se tiče speleologije nju je u Pazinu započe Palci i pokojni Billy, a sad je alfa i omega Labinjan, Radenko se poziva i na biciklističke staze da ih je prve činija on, e i tu bi se mogli razjadit tvorci tih staza a to je onda direktor TZ-a Jeromela i Dr Radolović. Želi san stin reć da svaka medalja ima dvi bande i da je najlaglje kitit se z ljučkin perjen i to za šolde.

    1. Radenko napisao:

     I ti sve čitaš površno “mladi lave”, i tumačiš kako hoćeš, baš kao i gospodin egzekutor. Nisam nigdje izjavio da sam ja nešto sam napravio, već uvijek govorim u množini. Nisam niti izjavio da sam ja napravio biciklističke staze, niti da sam izmisli speleologiju. Sjedni, jedan za čitanje s razumijevanjem. Meni se ne treba kititi tuđim perjem niti skrivati iza anonimnih poruka i truditi se kao ti pisati “po domaće”.
     Radenko
     P.S.

    2. Radenko napisao:

     Ah, da, ono “za šolde”. Da san dela za šolde ne bin tu bi 10 godina za 4444 kune. Ča su to neki šoldi?
     A ki je lansira dane JV moreš slobodno pitat Šišovića. Bilo nas je nekoliko.

     P.S. ne namjeravam se prepucavati sa anonimcima, ali mi je doša na volej

 11. Radenko napisao:

  Hvala svima koji mi pružaju podršku i vjeruju u mene. Sve ovo ča se događa duboko me vrijeđa. Koliko mene, još više moju porodicu. Vjerojatno i nekoga od vas. Nije ovako uopće trebalo biti. Pazin je trebao i mogao ići u drugom pravcu, a s njime i čitava središnja Istra. Ne znam zbilja kamo nas to vodi.
  Srećom, gospodin sa slike, moj egzekutor, dao mi je ponovno svojim nevješto složenim optužbama priliku da mu javno odgovorim i opovrgnem sve njegove navode. Naravno da mu ni jedna optužba “ne drži vodu”. Učinit ću to najprije u mediju koji je on izabrao – u “Glasu Istre”, čim mi potvrde termin za razgovor. Ako nakon toga ostane još nedorečenih i nerazjašnjenih stvari – bit ću još neko vrijeme na raspolaganju “on line”. Strpite se.
  Radenko

  1. Anonimno napisao:

   Ja mislim da Renato ima sad veliki problem.Isturen je kao egzekutor koji ne zna svoje delo;Radenko je još živ,Sad je kao u sendviču s jene strane Radenko s druge Šipraka . Zna se ki mu je da delo i plaću a rezultata ni.Neka mi se idesovska nebesa smiluju. Forši ubere još koju funkciju ili kredit.

   1. Anonimno napisao:

    Jebenti,moraš se rodit pod sretnim drvom na kojen rastu funkcije i najest se do sita.Ma treba imat i želudac drugima bi moglo bit slabo,ne more svaki.

   2. Anonimno napisao:

    Treća sreća , ili su mu podvalili ćorke ili mu se tresu ruke.Ča ne pazi, tako će sebe pogodit.Onda mu Radenko neće bit kriv.

  2. Anonimno napisao:

   Ma ne beri brigu. Renato je zadužen da prepoznaje potencijale, ćeš vidit da će opet pogodit .Ljepo mu je reka Rimanić da oni uvijek izaberu najbolje i ni nikakove kuhinje, ča se vidi ako zapreš oči po noći u tunelu.

  3. Radenko napisao:

   Ovo je reklama za današnji Glas Istre: dvostruko deblji praznički dvobroj, jako puno papira za 7 kuna, ujedno jubilarni broj povodom utemeljenja ovog glasila, a uz sve to to sadrži i odgovore na mnoga pitanja.

 12. Scorpion napisao:

  Ni željezničar, ni higijeničar
  ne mogu nam ništa
  Cijeli Pazin gre, u gornji park
  neka greee….
  (guit.solo)

 13. Anonimno napisao:

  “Turističko vijeće jednoglasno je poništilo natječaje oba puta. Prvi je put razlog bio tehnički – službeni rok za prijavu kandidata razlikovao se od usmene obavijesti jednom kandidatu. Drugi je natječaj poništen nakon uvažene žalbe. Prošlo je više od 30 dana od zaprimanja zamolbi do sastanka Vijeća”

  Koliko više od 30 dana? Kojem kandidatu je rečen krivi datum i kako to vi raspisujete natječaje ,u oštariji sa svojim frendovima.I ti imaš kuraja pričat o nečijem neradu i da s nekin nisi zadovoljan.Nakon takvo odgovora treba te pod hitno smjenit ne radi nesposobnosti nego radi totalne bedastoće.Sazovi skupštinu i hoj ća.

  – Rok za prijavu je osam dana od dana objave, a natječaj je objavljen 4. kolovoza. Nakon razmatranja molbi vijeće će tajnim glasanjem odlučiti koja je najbolja, a minimalni rok za žalbu prema Zakonu o općem upravnom postupku je 15 dana od kada kandidati zaprime rješenje.

  Koji je rok za razmatranje molbi?Valjda je i to propisano zakonom ili ovisi o slobodnom vremenu članova vijeća.

  – Kako financirati ustanovu koja nema niti skupštinu, pa ni vijeće, a za što je direktno odgovoran direktor? Ta su tijela postojala, ali se nisu sastajala od otprilike 2001., pa je prva stvar koju smo napravili kada sam preuzeo ulogu predsjednika TZ-a bila funkcionalno srediti TZ središnje Istre. Znam da je godišnji iznos planiran za 2008. 160 tisuća kuna što uključuje plaće i najam prostora. Važno je istaknuti da je od 2001. do 2005. Radenko Sloković bio član pazinskog poglavarstva

  sad jedno po jedno 1..Dali direktor TZ sam bira vijeće tj. negove članove ili to dela skupština i tko osniva skupštinu direktor TZ ili grad i njegova tijela.Tko saziva skupstinu tko potvrđuje godišnje izvještaje dir.TZ ili tijela koje nadziru njegov rad.Tko je kriv da se ta tijela nisu sastajala tj.da su radili potpuno van zakona.Čemu onda služi gradska uprava .Tvoji odgovori su krasna optužnica za Rimanića i Šipraku kao direktno odgovorne(gradonačelnik i šef IDS-a) samo čekaj ča će bit kad to shvate.Onda si doša ti i sve stavi na mesto.Dajte mu još koju funkciju!!!

  2.160 000 je planirano za 2008. ča i koliko je bilo prije i kako su ta sredstva raspoređena jako me zanima.Koliki je iznos u gradskom proračunu planiran za redovite manifestacije i one koje pokreće TZ prema svom programu rada koje mora potvrdit vijeće kojem si ti na čelu.Se to more znat ili možda ne.Kad nekemu zaprete špinu(šolde) onda mu se rugate da ne zna delat .Brižno diletantski kao mića dica.

  3.Radenko je bi član poglavarstva kao predstavnik nezavisne liste kojoj je bi na čelu i prema rezultatima na izborima,tek toliko da ti dopunim rečenicu da nebi ki misli da je s fendovima igra harte.

 14. Anonimno napisao:

  ” Od tri ovogodišnja projekta koja su planirana: vizualni identitet TZ-a, uređenje prostora za rad i nabava aplikacije za turističke prijave preko interneta, ni jedan u prvom polugodištu nije realiziran. Od mnogobrojnih ovogodišnjih manifestacija u središnjoj Istri logo TZ-a našao se samo na dvjema, Danima Julesa Vernea i Medenim točkama. Ne kažem da TZ središnje Istre mora biti organizator svih tih manifestacija, ali mora biti »support”———————————————————
  Znači dir.TZ mora bit dizajner Za vizualni identitet,dizajner i fizički radnik za uređenje prostora i kompjutorski programer.Vas je navadi da si sve dela sam ,piše i uređuje tiskane materijale potrebne u TZ,gtafički oprema i dizajnira i prevodi na strane jezike(zato jer ih zna)i mali miljun drugih stvari.U nekim drugim TZ se za sve tri navedene stvari ljepo plati onega kemu je to delo .Radenko u tom slučaju more bit samo naručioc onoga što ti zoveš ( ma kako si se samo domisli) PROJEKTA (ma ki je PRJEKTANT da mi je znat)i ča da ih plati iz svojega đepa 1li da na ta tri dela spizdi 160 000 koje su mu velikodušno dodjeljena.Ma kapiš ti uopće ča govoriš.DA MI JE ZNAT KE ŠKOLE SI FINI da te tako dugo ni bilo,do 2000.

 15. Anonimno napisao:

  Ako Radenka mislite smjenit treba ovako.TZ dat barem 1 000 000 kuna napravit takav program rada koji on neće moć ostvarit niti da dela 16 ur na dan zaposlit barem 4-5 ljudi da ga zajebavaju i rompaju škatule i ćete vidit ako ne gre sam ća da će imat prema očekivanju dovoljno kikseva za odstrel.Jedina kvaka o kojoj treba vodit računa je da mu ne uspije od tih 4-5 zaposlenih napravit ekipu ki bi glasala za njega i delali kako treba zato ih treba pažljivo odabrat.Pokle morete delat feštu.

 16. Anonimno napisao:

  Krlulčić da te pitan,je ili ni istina da si ti osobno kad je Radenku puknu film inakon jednog sastanka vijeća TZ ili gradskog kad ste odbacili jegov izvještaj i rekli da nista zadovoljni njegovim radom doša ga molit da ostane ,jer je bi spreman poć ća.još samo to pa ću finit ,koja je bila uloga M.Čotara i zač je ša ća.Unapred se radujem odgovoru.

 17. Anonimno napisao:

  “Tezom da je politika kriva ako se ne odabere Radenko Sloković za direktora TZ-a vrši se pritisak na Turističko vijeće u kojem sjedi većina praktično apolitičkih članova iz pojedinih turističkih sektora (šestero od devetero). ”
  ———————————————————————————————————
  Znate onaj vic kad je mali ivica sede na bukalinu i neki je reka ,glej ga sere i gleda te u oči taj će bit političar 100%.

 18. Anonimno napisao:

  Ča ste takvi.Samo pljuckate po ten Krulčiću.Pustite ga na miru i neka govori ima pravo na to.Ča vas je briga ako svaki put kad nešto reče se zakopa još dublje on će sam to finit :puštite čovika da govori.

 19. Anonimno napisao:

  -“Krivo sam se bio izrazio jer riječ je o dosadašnjem neradu”
  ————————————————————————————————————
  Brižan moj Krulčić.On je nezadovoljan neradom.Dvostruka negacija je afirmacija to se uči u 5.razredu .Ni mu lahko.

  1. Anonimno napisao:

   ljeto je toplo je,isus vas voli iako ste kreteni,hote na potok ,na more,kadi god i uživajte u teploj ariji i dišite http://www.youtube.com/watch?v=xZUtB_pvueA
   vladimir finderle

 20. trg napisao:

  Ono OK je komentirat i sve,al 7 komentara za redom da ti isti komentiraš kao anonimus…..da se pomisli kako je sedam osoba komentiralo?Mogao si to lijepo u jedan-dva odgvorai gotovo.Ili je bitno da izgleda da čim više ljudi komentira- prašina,buka i to? :-)

  Direktor treba bit osoba koja će raspisat natječaj.To rade svi osim u pazinu.Zašto?Aplikacija za prijave se može napravit u 1oooo kuna,sigurno!Ako imaju neke druge turističke nekakav novi program od neke službene firme iz Pule,može i pazinska.A čula sam da bi iz Optime imali nešto za reć na tu temu za pazinsku turističku- naručeni poslovi a neplaćeni i sl.Ili vas to ne zanima?
  I vizualni identitet bi koštao 15-2oooo,ali bi bio riješen.Uredit prostor dole možeš sigurno za 1oooo za radove,i još recimo 1oooo za opremu i interijer.
  Koliko je to sve novaca za prvih pola godine rada?Najviše 5oooo.Konačno bi se imalo prostor koji nije sramotan,odluku vijeća napravljenu,i svi na miru.Što je od toga pokrenuto?Da li se tražila ponuda?Ali sigurna sam da vas to sve ne zanima i da nije bitno,jelda?
  Inače,sredstva se raspoređuju onako kako direktor odluči,bar do sada.
  E dečki stvarno imate dvostruke kriterije!!

  1. Anonimno napisao:

   dobro, a zašto se ti skrivaš iza imena trg, kad sve već tako lipo znaš i kapac si delat? Si se prijavila za natječaj direktora TZa?
   da li si anonymous ili trg, forši je bolje bit anonymous, jer trg asocira na jezik ulice, a znamo kakav je on…
   kad se tako lipo kapiš u sve kako to da nisi komentirala funkconiranje ostalih gradskih institucija – pučkog, muzeja, i ostalih stvari…čovik bi moga svašta pomislit o tvom angažmanu (mada imaš pravo misliti što god hoćeš i potpisivati se kako god želiš i kometirati koliko god te volja – tu je admin koji briše ili ne briše…)
   Zanimlijivo da si i ti jednostrana – Krulčićeve izjave nisi komentirala, čime se pridružuješ klubu dvostrukih, a možda i trostrukih kriterija…

  2. Radenko napisao:

   Draga “trg” Ti kao nešto znaš. Znaš točno i koja su ta famozna tri projekta koje mi Krulčić stavlja pod nos iako on to nigdje nije napisao. Ali ne znaš sve i to znaš zašto? Jer slušaš samo ono ča ti on ili neko drugi servira. A za druga si mišljenja – zatvorena. To se zove “greška u priopćajnom kanalu”. Operi i drugo uho, zavali se u fotelju, dobro se koncentriraj i probaj razumijet slijedeće:
   Najprije, ovo s natječajem. Nije jasno na koji natječaj misliš, na onaj za vizualni identitet ili za direktora ureda?
   Aplikacija – si sigurna da mi nemamo aplikaciju “od te službene firme iz Pule”? Imamo je već nekoliko godina i prvi u Istri smo njome radili i prijave policijskoj postavji, ča ni delala ni jedna TZ u Istri. Sad to dela još i TZ Poreč, od jeseni će s time krenuti Labin, forši u međuvremenu i ki drugi. A ovo ča si čula za Optimu, ajde provjeri pa se javi. Ajde da se ne trudiš, ja ću ti reć: ponovno smo prvi u Istri skužili kako bi tu aplikaciju “službene firme iz Pule” bilo moguće nadograditi ili napraviti novu i koji su joj nedostaci, te smo u tom pravcu razgovarali s Optimom, jer mi ide na živce da uz tolike informatičke firme u Pazinu softwer moramo plaćat Puli (jesam patriot!) te su oni s našim “know how” napravili aplikaciju koju će moć i prodat drugima. Budući da znam da će u toku ove godine HTZ naručiti program koji bi pokrio čitavu Hrvatsku sugerirao sam im da se jave tim programom na natječaj HTZ-a.
   Sve sam to napravio zato da nam naprave popust pri kupnji jer smo bili totalno nelikvidni. Dečki su napravili i pola smo im (jedva) platili, a ostatak ćemo, u skladu s dogovorom kad taj program postane potpuno funkcionalan.
   I di tu sad ti vidiš nešto sporno?
   Vizualni identitet. Točno. Vijeće je o tome donijelo odluku na moj prijedlog krajem prošle godine. Očekivalo se da će zbog ulaska novih općina u sustav račun do kraja godine napuniti članarinom sa tih područja, pa ju je trebalo svrhovito utrošiti. Međutim, kako je dužnost direktora da brine o usklađenosti prihoda i rashoda, kad sam vidio da se to neće dogoditi i da moram birat između toga da li ću radnicima isplatit plaću ili raspisati natječaj, odlučio sam ipak dati plaće, a sa natječajem pričekat da postanemo likvidni. Ča biš ti napravila?
   Prostor. I to znaš. Točno. Ali to je u planu za 2008. Dakle do 31.12. Neka me za to prozivaju 01.01.2009. ako hoće, a ne 02.04.2008. Uostalom neću usred sezone to raditi.
   Uostalom zašto to pišem? O tome se trebalo razgovarat na turističkom vijeću. Razgovarat. Dakle obostrano komunicirat. Govoriti razumljivo i zatim pažljivo slušat ča je sugovornik reć i pokušat shvatit njegove argumente.
   Radenko

   1. Anonimno napisao:

    Daj Radenko dosta si kakio. Sad je napokon došlo vrijeme da povučeš vodu za sobom.

    1. Nutrija Fun Club napisao:

     vidi ti ke argument

    2. Anonimno napisao:

     Predlažem administratorima da u cilju povećanja kvalitete rasprava na ovom portalu uz već objavljena pravila objave i neka pojašnjenja kao npr:
     “Da bi neka izjava bila “argument koji drži vodu” nije dovoljno da sama izjava sadrži riječ “voda”, niti da asocira na radnje povezane s vodom, niti da predmet koji se u izjavi spominje sadrži H2O.

    3. Radenko napisao:

     Ne još. Voda je skupa. Šuti, plivaj i čekaj ostatak društva. Znam da dole smrdi, ali sami ste si krivi.

     Oprostite cijenjeni čitaoci, ali ponekad se treba spustiti na nivo sugovornika da bi se komunikacija uspostavila.

     Neću više danas, obećajen. Peljen konačno familiju na more, da dici na miru objasnin zaš me nikad nema doma a novine pišu da san neradnik. Dario 052, znan da nimaš dice, ali razmisli drugi put kad čitaš naslove u eter da li baš sve treba pročitat. Moj mali izviđač ti je jako zameri i već ti sprema “napad na logor”. Forši ga uspijen odgovorit. Forši će se zadovoljit s tin da te namaže s kalodonton.
     Radenko

     1. Anonimno napisao:

      Meni se čini da iza 50% komentara stoji jedna te ista osoba. Malo protiv sebe ,pa malo protiv politike, pa malo protiv neprijatelja, pa se malo onda potpiše itd.
      POLITIKA POSTAVLJA, POLITIKA MJENJA

     2. Radenko napisao:

      Misliš da ja pišen komentare protiv sebe? Glupost. Samo sam jedan komentar potpisao kao “Anonymus”. Javi mi se na mail i reći ću ti koji je. Ili pogodi iz prve i priznat ću.
      A to da “Politika postavlja, politika mijenja” generalno može i biti skoro točno, naročito kod nas u Pazinu, ali ja sam ipak iznimka koja potvrđuje pravilo. Mene nije postavila politika. Da li će me smijenit? Pa, trude se.
      Evo toliko su me dekoncentrirali da sam umalo zaboravio poslat molbu na natječaj i zbrisao na more.

     3. Anonimno napisao:

      E sad si ga zabrazdio. Dobro znaš kao i mi nešto stariji da te je iz Poreča u Pazin dopelja IDS na čelu s Robijem Zgrablićem. Dakle isti onaj IDS koji je na isti način kako sada smjenjuje tebe mijenjao tvog prethodinka Eda Jeromelu tada člana HDZ -a. Dragi moj da nisi bio član IDS nikad ti nebi bio direktor TZ Pazina. Poznato je da si 2001. prije nego si izašao iz IDS stao na stranu aktualnog gradonečelnika koji je ne bude li postavljen za nositelja liste također zaprijetio odlaskom iz IDS sebi počeo kopati grob u TZ. Bili bi oni tebe i prije smjenili da nisi imao zaštitu aktualnog gradonačelnika koji te je štitio. Sada kad je njegova moć počela blijeiti i kada su u IDS zapuhali neki drugi vjetrovi ostao si na ledu. i bilo je samo pitanje vremena kad ćeš otprhnuti.
      Dobro te poznam, punuo sam ti u početku vjerovao dok me nekoliko puta nisi zajeba. Tvoje lukavstvo je neviđeno ipreko speleologije i JV kluba dosta si klinaca uspio pridobiti. Zato ti mnogi vjeruju. Neka im. Politika te dopeljala i politika te smjejenjuje.
      Evo male povijeti:
      Prvi predsjednik TZ Pazin u komunizmu bio je Zvonko Blažević tada Komunist, pa su na izborima pobjedili Erman i Mališa i u TZ postavili Eda Jeromelu tada HDZ, pa je na izborima pobijedio Robi Zgrablić i u TZ postavio Radenka Slokovića tada IDS. I tom logikom sada se u TZ traži netko vjeran IDS narem do izbora a onda će u TZ onaj koji pobjedi na izborima staviti svog čovjeka.
      Ma mogao bi ja još o tebi ali koga to zanima. Tko ti želi vjerovati neka ti vjeruje, a one koje si zajeba dobro te poznaju.

     4. Anonimno napisao:

      Ma čekaj malo, kako je ako je sta na stranu aktualnog gradonačelnika koji ga je podržava i štiti, sebi poče kopat grob u TZ.Rimanić je i onda i sada isti Romanić. Ki su ti novi Rimanići koji ga misle smjenit.

     5. Radenko napisao:

      Odgovorit ću ti pjesmom:

      Znaš ono, Blues brothers, C dur,
      počne najprije bubanj:
      cc cc cc cc cc cc cc
      ta da da da dam cc cc cc cc cc cc
      ta da da da dam cc da dam cc da dam cc da dam
      ta da da da dam cc da dam cc da dam cc da dam

      Pa kaže:

      Miljar devetsto devedest I sedmega leta
      Niš nisan dela, nisan već ni svira preko leta
      I zva me je Palma: Mali sve je kako si te:
      Računalo, kancelarija, sekretarica I fikus čekaju te

      Ča ja san kriv? – je reka
      Ča ja san kriv?
      Ma ča ja san kriv
      Ča je Poreč tu di je?

      Par dana pokle san ša na kafe
      Tu dole u Dugu svi znate kade
      San sre Jeromelu je reka: “Finilo je sve”
      Iz Turističke zajednice sprašili su me:

      Da ja san kriv (su rekli)
      Da ja san kriv
      Ča ja san kriiv
      Ča je Pazin tu di je

      I priša je Robi, I pita ku bin te
      Preuzet to stanje od turističke
      Da vidin prvo ča piše u zakonima – rečen ja
      Ma znaš, taj sustav to ti ne valja

      Ča ja san kriv? -je reka
      Ča ja san kriv?
      Ma ča ja san kriv
      Ča je Pazin tu di je?

      Robija znate, bi je zbilja džek
      Odriješene ruke mi je da, ma šoldi ni za lijek
      I sve ča san stori tada stori san sam
      Bi san I director I čistaćica I dizajner i webmaster I ča još sve ne znan

      I ja san kriv
      Da, ja san kriv
      Da, ja san kriv
      Ča je Pazin tu di je

      Dva leta pokle kad su videli da mi gre
      Priša je Igor pitat kubin doša u IDS
      Nisu to loši dečki, mislin si, samo nemaju ideje
      Toliko ste u ku… (ops!) komi da reć ću ti – Yes

      Da, ja san kriv
      Da, ja san kriv
      Da, ja san kriiv
      Daje Pazin tu di je

      Mladi nan gredu iz grada tu niš ni za njih ni za nas ni
      Stari grad se raspada, a iz jame kako vrah smrdi
      “Let’s talk about it” san reka, a neki je reka “Homo pit”
      Važnije in je bilo ka će rit u koj fotelji sedit

      I sad ja san kriv
      Da ja san kriv
      Oh, da ja san kriiv
      Ča je Pazin tu di je

      ima tih kitica dosta….al nema kod mene više ništa “džabe”!

      P.S. Umjesto Blues Brothersa možete pjevati i uz Dr Feelgood:
      http://www.youtube.com/watch?v=gN9JoNRiWo0

     6. Anonimno napisao:

      Pjesma ti je glupa ali ako se iz nje mogu izvlačiti zaključci nije istina da si sve dela sam, Htio si sve delat sam. Jer tebi ustavri nitko i nije potreban osim da te sluša Zami samo JV klub gdje si predsjednik i u kojem nič ne delaš jer sve dela Šišović. tako je i s drugim udrugama u koje si se ugura.

     7. Radenko napisao:

      Forši je i glupa. Ali je istinita, a za nekoga može biti i poučna. Ćeš videt ke fora će zvučat uživo. Ako ki zna koji bend koji bi moga do srijede to navježbat neka mi se javi na mail, iman već ugovorenu gažu.
      Ovo o JVK si loše informiran. Pitaj Šišku. Ovo sa “drugim udrugama” si ponovno fula. Ajde prestani pljuvat.
      A ono “sam – ne sam” za ča si se u tekstu pjesme jedino ulovi ti uvažavan. Neki bi moga krivo kapit kao npr sad ti. Ali to se odnosi na rad u TZ, a ne u JVC i SDI itd….Jedini zaposlen i tako to.
      Vidiš, Šiški san reka da iman jednu kiticu za njega ali ni te bit u lošen društvu. Ali forši da ubacin jenu za Rockeja i ostale volontere. More Rocke?

     8. Rockee napisao:

      Naravno da moreš. Već san opjevan u jednoj pjesmi.

     9. Radenko napisao:

      Onda je doša Rockee, za Rockijem “Ukus loš”
      Očistili smo skupa Zarečki, ali smeća je bilo još
      A Mirko je ša izjavit u intervjuu za “Osmi sat”
      “Do podzemlja Pazinske jame mi se nećemo frmat”

      I on je kriv
      I on je kriv
      I on je kriiv
      Da je Pazin tu di je

      Ti se pježa? San dobro reka? Osim ča me malo zeza deklinacija tog tvog nadimka. Više nisan ni siguran ku je to Mirko izjavi ili neki drugi, trebalo bi pogledat u školski list Pazinskog kolegija iz godine 1997 ili 8, kad je to bilo? Alo Imamo li kojeg kolegijalca na liniji da nam pogleda?

  3. Anonimno napisao:

   Draga trg-ovkinjo.Malo zbrajanja i oduzimanja,Za 2008 Tz dobiva 160000 kn. ima 2 zaposlena sa plaćom od recimo prosječno 4500 na koju idu davanj državi barem trećinu neto plaće pa dobiješ 6000 x2 x12=144000. ostaje ti 16 000 a treba i platit najam i toalet papir .Ostaje misterija ki plaća struju, vodu,telefon ,ne valjda stanar na katu iznad.Toliko o gradu i njihovoj brigi za turistički razvoj Pazina i središnje istre.Ako imaš 50000 kn onda ih doniraj i budi najveći sponzor na pazinštini.

   1. trg napisao:

    Grad je jedan od izvora financiranja.Dodatna sredstva se mogu potražiti i raznim programima.Ali vjer. ni to nije dovoljno jelda,ili se novci ne mogu naći,možda zato jer treba i dizajnirati,i čistiti,i…..Dosadno postaje ovo….

    1. Radenko napisao:

     Da, dosadno je, i naporno ali treba razgovarat ako se želi razmjenit argumente. Ja o tim stvarima nisam ima namjeru govorit ovako javno. Misli san da će mi se dat šansa da to kažem na turističkom vijeću. I da će me se saslušati i pokušati razumjeti. Misli san da će se argumentirano raspravljat i na Gradskom vijeću. Ali nije.
     Da, dodatna se sredstva mogu potražiti i raznim programima. Ja sam to i činio. Ali, koji su to “programi” koji daju novac turističkim zajednicama? Znaš li? Ima li ih? Ako misliš na programe iz pretpristupnih fondova i sl. mogu ti reći da je stručni suradnik koji je do nedavno radio u TZ imao zadatak da prouči svaki europski natječaj koji se je pojavio. Nije do sada izašao niti jedan natječaj na koji smo se uopće mogli aplicirati! Iz formalnih razloga. Prvi na kojem zadovoljavamo formalne uvjete je upravo izašla IPA. Ali TZ ne zadovoljava financijske uvjete, odnosno, proračun nam je premizeran da bi nas Europa prihvatila kao ozbiljnog nositelja nekog projekta. Jasno i glasno je tako na moje pitanje odgovorila Sandra Ilić koordinatorica za europske projekte pri Istarskoj županiji na nedavno održanom seminaru o IPA-i u Pazinu.
     Najžalosnije je to da je od svih mogućih pazinskih institucija koje bi mogle biti zainteresirane za europske šolde seminaru osim mene prisustvovalo još samo dvoje. I to iz udruga.
     Bili su na seminaru ljudi iz čitave Istre i “gurali” svoje projekte. Raspitajte se u Puli koje se ideje na kraju razmatraju.

  4. Anonimno napisao:

   Ako direktor raspoređuje sredstva onako kako on odluči u čemu je onda problem.Dali on mora odlučit onako kako su odlučili da mora odlučit i dali je to zapravo problem ili zato ča nima ča odlučit jer nema sa čime odlučivat.Za pravilno razumjevanje ovog komentara poreban je IQ od 70-100.

   1. george napisao:

    ma ja mislin da 160 miljari kun je malo soldi, bas kako je neki gore reka to ni dosta ni za placu radnicima a kamoli jos za najam i rezje.
    jedino ca me je taklo od teh sveh komentari je bilo kad je Radenko u pjesmi reka kako mladi greju ca iz grada. ja san isto sad u australiji ma vero kad gledan kamo bin se torna pazin mi ne mirisi najbolje. aku pogledan politiku, kamo god gres politika je kurba, anke tu u australiji. ali baren va drugeh gradah po istre se nesto zida i dela, va pazinu vidin da je Usluga uzidala “novu trznicu” (pasaj) i to je sve va zadnjeh 28 let koliko san ja ziv. nu ala i jena stambena zgrada je jos bila uzidana puli rampu kad gres za Lindar na desno.

 21. Anonimno napisao:

  ŠOLIDI SU VAJKA VAJKA U MODI ČA JE U ŽEPU MALA POGODI ačito smijena radenketa se svodi na šoldima koliko ja kapim od tuda

 22. qub napisao:

  Ben onda ne kapiš nič!

  1. Anonimno napisao:

   hahahahahah . dobra

 23. Anonimno napisao:

  ovo je mutna priča i sa jedne i sa druge strane

 24. Anonimno napisao:

  Da su gradske vlasti htjele Uopće imale bilo kakvu ideju otome što hoće osim izdržat mandat .brat plaće i zapošljavat podobne ,namještavat natječaje i slušat stranačke bogove,u Pazinu bi se nešto i napravilo.Sve ča je u Pazinu napravljeno u zadnjih 20 godina more napravit jedan malo jači privatnik .Pitan se a zašto bi delali ,uvijek postoji mogućnost da se nešto zajebe i bude kriv,a tako plaćica gre 8-12000 kuna (i više) 4 godine ako bog (nino) da još 4 +koji nadzorni odborčić ,malo deviznih dnevnica,tu i tamo neka uslugica i miljunčić je tu.Pitajte Rafaelića zašto je izaša i IDS-a i da ostavku na sve svoje dužnosti u gradu.Pitajte zašto Fiorenca Šabanović šla ća,kako je i zašto iz Buja doša eminentni stručnjak !!!!! u Etnografski muzej I koliko je dugo primala plaću prije nego je došla delat voditeljica Gradskog muzeja i ča je sve napravljeno za njenog mandata.Morete još pitat Martina Čotara zašto je i on otiša.Pitajte i Sonju Matijašić kako je pokušala preveslat osiguranje za štetu u spomen domu.Pitajte i zaposlene u sveučilištu kako ona radi i koliko je kvalificirana za to.Pitajte i one koje vi znate i otišli su jer ,Pazin već 50 godina ni poveća broj stanovnika.Pitajte gradske čelnike zašto je sajam obrtnika organiziran jedanput pred izbore a drugi put im se odazvalo 2-3 izlagača i treći put ga više ni bilo.Moren vam reć da dok je moj stari dela u Istrakomercu do 75 u Pazin su dolazili iz cijele Istre u butige jer je Pazin bi mali trgovački centar Istre ,danas je ča je i već ni nego ča je.A h da ima samanj za osiromašene kupce.Moga bin tako do sutra ali spremam se na selidbu pa niman vremena .Ako i neki ima volje nešto delat budite sigurni da će bit spriječen ili će mu namještat otkaz .Moje poštovanje Radenku, ako je ča i zajeba potpuno ga razumijem ki nebi kad vidi kolike žgambete su mu delali.Pokrali i upropastili ideje,prožvakali i ispljuvali neki koji bez greške pronalaze najbolje ljude za položaje (neki ih imaju toliko da ni neznaju ča je njihovo pravo delo) i znaju prepoznat potencijale.

  1. Anonimno napisao:

   Pričaš gluposti Radenka je plitika dopeljala i ista ga politika jer se odmetnuo smjenjuje. Malo znaš o njegoviom radu jer ne znaš ljude kojime je on pokra ideje i kojim je postavlja žgambete. Sjeti se vremena dok je bio u poglavarstvu. Možda se time nije financijski okoristio ali je svu svoju moć koristio da uništi projekte onih koji mu se nisu ulizivali.

   1. znatizeljko napisao:

    ajd budi malo konkretniji ako nije preveliki problem

   2. Radenko napisao:

    Ma komu san ja to pokra ideje i postavlja žgambete? Čiji san i koji ja to projekt uništi? Ča baljezgaš? I ča san ja kao bi neki moćnik da mi se neki mora ulizivat, ha, ha dobra fora. Daj čovječe, otrijezni se.
    Admini, to bi po pravilima trebalo brisat, ali toliko je brižno da bi forši bilo bolje uokvirit.

    1. tomcub napisao:

     a ne mogu brisati, vidiš da me okrivljuju da previše brišem, da sada to brišem opet bih bio kriv što brišem komentare kontra tebe

   3. bong napisao:

    Ma zač se je odmetnu.Ča mu ne bi bilo bolje da je bi podoban ,poslušan, pokoran ,hodi u crkvu,hvali vlast ,nikad ne bi bi kriv za nič.Ni on svetac, znan ja i stvari koje je zajeba ma to su prave sitnice u odnosu na gornji text i nemam bolesnu fiksaciju protiv Radenka.Da bin mu medalju za hrabrost.Da san na njegoven mestu puno prije bin posla sve tamo di spadaju jer u okruženju u kojem je ne more nič.

   4. bung napisao:

    Ma svih je politika dopeljala forši i tebe ,ča ja znan ,ali Radenko je loš a svi drugi su OK i delaju kao švicarci ,ni vrag da to želiš reć.Nisu svi ni isti, neki su mone i misle da treba delat.Ti najebu prvi .

  2. trg napisao:

   hm hm,tko god da si,prilično dobro si pogodio u srž i imaš dobre informacije!

 25. bing napisao:

  svaki ki je te znat je moga znat barem koliko i ja i više

 26. bang napisao:

  Početkom 2006. Gradsko poglavarstvo u suradnji s općinama središnje Istre pokrenulo je TZ središnje Istre. Normalno je da je direktor Sloković najviše radio na tome, ali to je bio njegov posao za koji redovno dobiva plaću, koja mu je 2006. bila značajno podignuta………………………………………………………………………..
  Da te pitan kako je gradsko poglavarstvo došlo na idju o pokretanju TZ Istre.Grad već treću godinu odbija izvještaj o radu TZ pazina i iskazuje nezadovoljsto kako direktor radi i gle čudesa diže mu plaću.Ki je tu lud a ki zbunjen i ki kega tu ……ajde de budemo pristojni……Ča to znači začajno podignuta .Zašto je normalno da direktor Sloković na tome najviše radi i dali je to dobro napravljeno ili nije.To su prava pitanja ostalo je politika na pazinski način i gledanje u oči kao u vicu o Ivici.

 27. lav napisao:

  Krulčića za gradonačelnika!!!
  Yess!
  Ide S

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.