Reagiranje Mae Isaksson: Jakovčić je ispravno postupio s Jurom

jura_2013Mae Isaksson, voditeljica azila za napuštene životinje ostavila je komentar na našem portalu o priči u kojoj je župan Ivan Jakovčić ostavio štene Juru na brigu njezinoj udruzi “Happy end”, te u kojemu opisuje ispravnost postupka. Komentar pročitajte u nastavku.

Priča JE pozitivna: župan je imao dvije opcije: ostaviti psa u jednom od službenih skloništa ili na skrb volontera naše udruge. U skloništima, koliko god dobra ona bila, štene bi bilo zatvoreno u boksu na 60 dana, vrlo vjerovatno bilo udomljeno, no ako se to ne desi, ima mogućnost eutanazije nakon 60 dana.

U našem privremenom smještaju, štene ima društvo ljudi, drugih pasa, mačaka, konja, zečeva, potpunu slobodnu kretanja po imanju na suncu i travi. Jasno je da su ovi uvjeti primjereniji odrastanju šteneta i stoga smo zahvalni što je Jakovčic odlučio kontaktirati nas.

Što se tiče udomljavanja, to je odluka koja se odnosi na idućih 10 do 15 godina života i ne donosi se ishitreno, pogotovo kad se radi o čovjeku koji često putuje i ima vrlo malo slobodnog vremena. Čovjek treba biti svjestan svojih mogućnosti i zato smatram da je župan postupio vrlo razumno i odgovorno sto je, U DOGOVORU S NAMA I NA NAŠ SAVJET, uzeo si malo vremena da razmisli da li će on udomiti štene, ili ćemo ga oglašavati za dalje udomljavanje.

Mi se politikom ne bavimo, ali ovo je jako ružno da se naša gostoljubivost i dobronamjernost, iskoristila od strane novinara, kako bi se ocrnilo Jakovčića. Umjesto da se fokus stavio na problem napuštanja životinja, probleme s kojima se bore udruge i volonteri, iskorišteni smo za stvaranje tračeva.

Nino je pokrio sve potrebne troškove. Treba napomenuti da nam ni vlasnici kad ostavljaju svoje vlastite životinje najčešće ne ostave donaciju ni u novcu ni u hrani, nego šmrknu životinju nama i that’s it! Koliko god netko tražio, u ovoj priči nema ništa negativno nego samo lijep primjer odgovornog ponašanja osobe koja nije planirala imati psa.

Pozivamo građane Istre da se ugledaju na župana, kad nađu napuštene životinje da ne okreću glavu nego im pomognu, usprkos prezaposlenosti i drugim obvezama, a kad ih ostave na skrb udrugama da se pobrinu i za pokrivanje materijalnih troškova, a odluku o udomljavanju dobro razmotre prije nego je donesu.

Mae Isaksson

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.