Reagiranje SDP-ovog načelnika Općine Tinjan, Gorana Hrvatina, na podizanje spomen ploče Viktoru Kancijaniću

Na informacije u medijima koje su se pojavile kako Općina Tinjan sudjeluje i odobrava postavljanje spomen ploče na mjesnom groblju u Tinjanu, načelnik Goran Hrvatin želi pojasniti nastalu situaciju zainteresiranoj javnosti i istaknuti nekoliko bitnih stavova i činjenica:

– 2012. godine donesena je Odluka o tome da se spomen ploča Viktoru Kancijaniću neće postaviti
– SDP Tinjan predvođen Goranom Hrvatinom nikada nije niti će podržati postavljane spomen ploče Viktoru Kancijaniću
– Općina Tinjan i načelnik Goran Hrvatin u potpunosti podržavaju Odluku iz 2012. godine, kojom nije dozvoljeno postavljanje predmetne spomen ploče

Nažalost, predsjednik lokalne organizacije HDZ Tinjan, Boris Mofardin, kupio je kao fizička osoba dva grobna mjesta na mjesnom groblju u Tinjanu i sada ih iskorištava za političke aktivnosti koje su blago rečeno neprimjerene, neodgovorne i nedostojne jednog sudionika u političkom životu Tinjana i Istre.

Na sva upozorenja Općine Tinjan, i načelnika, da to što radi nema nikakvu podršku, Boris Mofardin se oglušio i nastavio raditi po svome.
Nažalost, otišao je toliko daleko da je u osobnom kreiranju poziva za podizanje spomen ploče koristio formulaciju iz koje se da naslutiti kako Općina Tinjan i načelnik Goran Hrvatin sudjeluju u organizaciji takve aktivnosti – što je apsolutna neistina i u konzultacijama s pravnicima vidjet će se postoji li mogućnost poduzimanja pravnih koraka protiv HDZ-ovog predsjednika HDZ Tinjan, Borisa Mofardina.

S obzirom da se radi o grobnim mjestima u vlasništvu fizičke osobe, Općina nažalost nema zakonskih mogućnosti da spriječi postavljanje spomen ploče.

Međutim, sukladno javno iznesenim stavovima, podizanju spomen ploče neće nazočiti načelnik Goran Hrvatin niti bilo tko drugi iz lokalne organizacije SDP Tinjan.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.