Red Bull Air Race ipak i ove godine u Rovinju

Kirby Chambliss (USA) - ActionPrema prethodnim najavama Red Bull Air Race je ove godine trebao zaobići Hrvatsku i Rovinj, no prema najnovijim informacijama objavljenima na njihovoj stranici, utrka će se ipak održati ove godine.

Naime, treća po redu utrka, trebala se održati u Sochiju u Rusiji ali se zbog gospodarske i političke situacije u tom dijelu svijeta, utrka morala otkazati. Alternativu je pružio Rovinj koji je lani po prvi put ugostio ovaj međunarodni spektakl. Ove će se godine u Rovinju 30. i 31. svibnja održati treća utrka po redu u kalendaru Red Bull-a.

“Bilo bi sjajno da je među domaćinima ovogodišnjeg Red Bull Air Race i Rusija, ali s obzirom na trenutnu situaciju s međunarodnom tržištu kapitala, naši partneri u Rusiji se suočavaju s iznimno visokim tečajevima. To ih stavlja u nemogućnost postavljanja infrastrukture koja će ispuniti naše visoke standarde i pružiti publici ulaznice po pristupačnim cijenama “, rekao je Erich Wolf, generalni direktor, Red Bull Air Race.

“Da bi osigurali dobro organiziranih osmam utrka ove sezone, bili smo prisiljeni donijeti ovu odluku i vjerujem da je promjena bila nužna. Međutim, to nam daje priliku da se vratimo u Hrvatsku gdje smo imali spektakularnu utrku prošle godine. Ipak, još uvijek se nadamo da ćemo u skoroj budućnosti uspjeti organizirati utrku u Sočiju u budućnosti. ”

Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo 2015. započelo je u Abu Dhabiju u veljači a sada slijedi sljedeća utrka u Chibi u Japanu.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.