Rekordan broj učenika i mentora na prijemu gradonačelnika

Jučer, 13. lipnja 2019. godine, u dvorani Istra u Spomen domu gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić održao je prijem za rekordnih 114 uspješnih učenika osnovne i srednjih škola te 23 mentora koji su nastupili na nekom od državnih natjecanja.

Gradonačelnik Krulčić izrazi je veliko zadovoljstvo rekordnim brojem nagrađenih učenika i mentora iz osnovne i srednjih škola, koji na taj način prikazuju kvalitetu rada koja karakterizira pazinsko školstvo. Pierre Giovanni Bibalo, učenik Pazinskog kolegija u svom je govoru zahvale ispred nagrađenih učenika o nastupu na natjecanju rekao: – Osim čežnje za što većim uspjehom i što boljim plasmanom, takva nas natjecanja uče upoznati same sebe, poštivati tuđe uspjehe, koliko god nekima izgledalo teško, ali također i boriti se sa sobom. Jer nije sve u učenju i silnim pripremama. Ključan faktor kod tako važnih događaja je naša psihička pripremljenost, koliko smo sposobni koncentrirati se, smiriti i imati onu nužnu dozu samouvjerenosti potrebnu za najbolji mogući uspjeh.
U ime nagrađenih mentora skupu se obratila Sandra Sloković iz Pazinskog kolegija koja je u svom govoru napomenula kako je put do državnih natjecanja izisikivao puno truda, vremena i odricanja te suradnje. – No, sigurno je i to da ste upravo vi, koji ste sve navedeno uspjeli dobro uklopititu svakodnevne obaveze, učinili da svijet bude bar mao bolji jer ste odigrali važnu ulogu u životu jednog djeteta – vašeg učenika. 

Prijem je započeo pjesmom vokalne skupine Pazinskog kolegija klasične gimnazije “Hold Back The River” koja je osvojila treće mjesto na Regionalnoj domijadi. Na prijemu su nastupile učenice – recitatorica iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin Marija Brajković pod vodstvom mentorice Jelene Načinović, recitacijom “Ustani se Tone”. Jure Brajuha, učenik petog razreda Glazbenog odjela te državni prvak u harmonici u B kategoriji izveo je Ivanovljevu skladbu “Parafraza na rusku narodnu temu”, dok je Školski bend izveo skladbu grupe Detour “Zaljubila sam se”. Program je vodila učenica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile – Stela Pletenac.

Listu nagrađenih učenika možete pronaći niže:
uspjesni_ucenici_2019_SVI.xlsx

Fotografije na webu:

Rekordan broj učenika i mentora na prijemu gradonačelnika

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.