Rekordan odaziv na 10. humanitarnu biciklijadu ‘Za zdrav život’

2Ove nedjelje, po izuzetnom lijepom vremenu za ovo doba godine, u suradnji s MTB-Istra Pazin, SD Trickeri iz Pazina i Savezom sportova Grada Pazina održana je 10. humanitarna biciklijada.
Na biciklijadu se odazvalo rekordan broj sudionika, njih osamdeset i tri, 70 biciklista i 13 atletičara.

Ovogodišnja je biciklijada imala humanitarni karakter jer se s novcem prikupljenim kroz kotizaciju biciklista i atletičara (3.1oo kuna) i donacijom koju su prikupili i priložili članovi pazinskih Trickera (2.000 kuna) financijski pomoglo članu DTI Pazina, Aramisu Niciću, iz Motovuna, koji se nakon smrti majke našao u teškoj i nezavidnoj situaciji.

Prije samog starta humanitarne biciklijade sve su prisutne svojim plesom zabavile aerobic zumba plesačice, ”X3M – Xtremuše” Fitness – Pazin, nakon čega su učesnici formirali kolonu na čijem se čelu nalazio predsjednik DTI-a Pazin, Gracijano Turčinović, koji je sa svojim hand bike-om samo tjedan dana ranije u talijanskom Carpiu oborio apsolutni državni rekord. Nakon starta biciklisti su krenuli prema Sv. Petru u Šumi, gdje ih je u Agroturizmu ”Botra Marija” čekala prva okrijepa.

Pola sata prije biciklista krenulo je i 13 atletičara, a prvi u natjecateljskom dijelu trke (od Žminja do Lindarskog Križa) stigao je Stanić Ivan, drugo je mjesto osvojio Tomišić Tomislav, dok je treća, a ujedno i najbolje plasirana ženska takmičarka bila Dokić Daliborka. U humanitarnoj su trci sudjelovali natjecatelji: Pelizzer Mirjana, Grgović Ranko, Vidan Danijel, Božić Srđan, Širol Alfred, Pavletić Slaven, Radolović Emanuel, Ivančić Goran, Ladavac Roni i Slaven Pavletić.

U natjecateljskom djelu kod biciklista, od Žminja do Gračišća, postignuti su slijedeći rezultati:

Kategorija MTB seniori – 1. Rigo Paulo, 2. Turčinović Armando, 3.Slavčić Damir.
Kategorija MTB juniori – 1. Bažon Sandi, 2.Brajković Karlo, 3. Sergio Antonio
Kategorija MTB žene – 1. Irsak Ivana, 2. Sloković Ondina, 3. Paulović Maja

Kategorija cestovna bicikla 1. Santini Goran, 2. Anatolij Varvaruk, 3. Crljenica Manuel

Ukupni pobjednik 10.humanitarne biciklijade je Santini Goran, te mu je pripao prelazni pehar.
On je s cestovnom biciklom bio najbrži na natjecateljskoj dionici od Žminja do Gračišća.
Na kraju, na terasi Hotela Lovac, uz zajednički ručak najuspješnijima su podijeljene medalje i vrijedne nagrade naših sponzora. Prigodnim su medaljama nagrađeni i najstariji učesnik, Mirko Ladavac, kao i najmlađi osmogodišnji, Zović Jakov.
Za uspomenu na 10. jubilarnu biciklijadu svi su učesnici dobili zahvalnice.

Društvo tjelesnih invalida Pazin, u ime svih članova, zahvaljuje svima koji su sudjelovali i na bilo koji način pomogli da 10. jubilarna biciklijada bude ovako brojna i uspješna. Svim volonterima, sponzorima, Policijskoj postaji Pazin, Vatrogasnoj postaji Pazin – VELIKO HVALA!

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.