Rekordni broj biciklista u Sv. Petru

BiciklijadaBiciklistički klub Sv. Petar u Šumi i ove je godine organizirao drugu po redu biciklijadu „Od kapelice do kapelice“ ukupne dužine oko 25 km. Biciklijada je održana u nedjelju 13.09.2009. na kojoj je sudjelovao rekordni broj biciklista – njih preko 50, kako sportaša tako i rekrativaca iz raznih dijelova Istre (Pazin, Rovinj, Poreč, Tinjan, Kanfanar). Organizatori ističu posebno zadovoljstvo što im se pridružilo i desetero mladih Supetaraca koji su izrazili želju za učlanjenjem u klub.

Trasa biciklijade obuhvatila je područje Središnje Istre (Sv. Petar u Šumi, Ježenj, Munci, Heki), a kretala se kako i sam naziv kaže „Od kapelice do kapelice“ sa ciljem ukazivanja na ove bisere naše kulturne baštine i potrebu njihovog očuvanja i renoviranja. Nakon vožnje oko Sv. Petra svi sudionici sudjelovali su na “pašta party-ju” i druženju u konobi “Pod čripnjon”. Pokrovitelji biciklijade – Istarska Županija i Općina Sv. Petar u Šumi.

8 komentara na “Rekordni broj biciklista u Sv. Petru”

 1. manoval napisao:

  boli nas briga za to

  1. jazbac napisao:

   mona

 2. Keks napisao:

  Prvi put sam bio kod Supetaraca, dobro su odabrali stazu, bila je prilagođena rekreativcima, šteta što nije bilo više cura i starijih biciklista jer tempo nije bio rapidan. Pohvale Đoniju za neplaniranu okrijepu na pola puta. Klopa u Čripnji je isto bila izvrsna. Kuraja Supetarci, samo tako i dalje! Možda za drugi put da se pripremi i kakva priča o tim kapelicama, sve su one izgrađene temljem zavjeta nekadašnjih mještana, npr. po povratku iz ratova i sl. Sigurno bi se dala iskopati kakva zanimljiva pričica.

 3. prevarant napisao:

  I ja sam prvi put bio sa Supetarcima, bilo je odlično, tempo vožnje je bio malo sporiji i bilo tko je tu trasu mogao prevaliti. Bilo je jedinstveno i neponovljivo; osjetili smo sunce, oblačno, pokazali se oblaci, imali smo neposredno od kiše smočene ceste, te prašnjave puteve, šumske uspone, mirisne lavandine poljane, na kraju nas je Sveti Petar dočekao okupan suncem. Pozdravi od jednog učesnika biciklijade iz Svete Katarine.

 4. povjetarac napisao:

  dašak povjetarca obasjao je naša mlada i ozarena lica doklen su se pedale same od sebe obrtale kano ciklus života i smrti dok smo prolazili pored besmrtnih kapelica koje svjedoče neprikosnovenu simbiozu koju samo punina života može obasjati poput zlaćanih zraka koju su milovale našu dušu punu radosti, veselja, čežnje za duhovnim iskustvom putovanja kroz vrijeme i prostor koje su zapravo beskonačni trag sadržajnosti i punine života otrganih u fragmentima mirisa lavande, okusa vina i zvuka zrikavaca i naravno prašnjavih puteva svjedočeći o zajedništvu prošlosti i budućnosti reflektirajući se na supetarsku sadašnjost i prožimanje cirkularnog procesa bivanja u ovom svijetu istančanim smislenošću okretanja dvokotačnih ljubimaca pronosoće urbi et orbi poruku mira, ljubavi i sreće

  1. seljo napisao:

   super!!!

  2. balinjera napisao:

   Okretanje pedala bolje bi utjecalo na tvoje zdravlje od ploskanja po tastaturi

 5. pionir napisao:

  I ja sam bio Titov pionir!

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.