Rekordni odaziv na 5. humanitarnu biciklijadu DTI Pazin

Peta humanitarna biciklijada „Biciklom za zdrav život u humanirarnoj akciji“ koju tradicionalno organizira Društvo tjelesnih invalida Pazin povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom privukla je dosad rekordni broj sudionika iz raznih krajeva Istre. Na startu se prijavio ukupno 81 biciklist, različitih uzrasta, od rekreativaca do aktivnih sportaša, a po prvi puta su im se pridružili i trkači-maratonci, njih devetero među kojima i poznata imena poput Stanića, Krizmanića, Bratulića, Kmačić-Pellizzer i drugih.

Svi su oni predvođeni predsjednikom DTI Pazin, Gracijanom Turčinovićem u handbike-u odvozili odnosno otrčali dionicu dugu 40 km od pazinskog Trga slobode preko Sv. Petra u Šumi, Žminja, Gračišća i natrag do Pazina. Etapa od Žminja do Grašišća bila je natjecateljska, a najbrže ju je odvozio prošlogodišnji pobjednik Endi Širol zadržavši tako prijelazni pehar u svojoj vitrini. Nakon utrke, svi sudionici okupili su se na ručku u restoranu Hotela „Lovac“ Pazin gdje su najboljima podijeljene medalje i brojne nagrade sponzora. Najmlađi sudionik biciklijade bio je devetogodišnji Nino Ivaninić, a najstariji Franko Verbanac koji su također dobili prigodne nagrade.

Organizaciju ove, po ocjeni većine sudionika veoma uspješne biciklijade pomogli su članovi MTB „Istra-Pazin“ i SD „Trickeri“, a održana je pod pokroviteljstvom Istarske županije, Grada Pazina, Općina Pazinštine i Zajednica sportskih udruga Grada pazina.

REZULTATI

Ukupni pobjednik: Endi Širol

Kategorija-Cestovni-trkaći bicikli

Muški :

1. Silvano Valčić
2. Tino Smoković
3. Aleksandar Pršo

Žene:

1. Antonela Ferenčić

Juniori:

1. Endi Širol

Kategorija MTB

Muški:

1. Danijel Radolović
2. Veljko Brajković
3. Armando Turčinović

Žene:

1. Maja Gnjidić

Juniori:

1. David Ivaninić

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.