Relijaši protutnjali uskim cestama Pazinštine

reli_pazin_2013Jubilarno, 40. izdanje Croatia Rallyja jedno je od najznačajnijih automobilističkih priredbi u Hrvatskoj i prvi put dolazi u Istru. Domaćin mu je Poreč, a prijavljeno je 98 posada iz 17 zemalja s tri kontinenta.

Službenom natjecanju, odnosno nizu brzinskih ispita koje će sudionici u petak i subotu voziti na sedam lokacija u Istri prethodilo je upoznavanje s itinerarom, a to je uzbunilo mještane pojedinih sela i zaselaka na pazinskom području.

Upoznavanje staze u uvjetima javnog prometa, kako je nazivaju organizatori iz Hrvatskog auto i karting saveza, ogorčilo je u srijedu ujutro stanovnike sela Zamask na lokalnoj cesti Motovun – Kašćerga.

– Vozeći u smjeru Motovuna tri sam puta morala skrenuti izvan ceste da se ne bih sudarila s rally vozilima iz suprotnog smjera. Vozili su sto na sat po toj uskoj i lošoj cesti po kojoj hodaju djeca i voze brojni traktori jer je sada u tijeku berba grožđa, izjadala nam se Milka Šćulac Sennett iz Zamaska. “Ova probna vožnja nije ni prijavljena policiji niti su o njoj obaviješteni mještani. Tko im daje pravo za tako nešto?”, pita se Šćulac Sennett te dodaje da ju je iznervirala arogancija ljudi iz organizacije kojima se potužila u Motovunu.

– Radilo se o obilasku staze u uvjetima javnog prometa, s čime su upoznati svi vozači rallyja, koji trebaju prilagoditi vožnju prometnoj signalizaciji i uvjetima na cesti, kaže glavni koordinator utrke i delegat HAKS-a Mato Šebalj. Ističe da se GPS sustavom iz Poreča nadzire brzina kojom se kreću vozači, a za svako prekoračenje brzine slijedi im novčana kazna.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.