Remiks identiteta: Radionica remiksiranja tradicijske glazbe

Udruga Metamedij u suradnji s udrugom TradInEtno organizira besplatnu radionicu remiksiranja tradicijske glazbe pod nazivom “Remiks identiteta” od 17. do 22. listopada u Društvenom centru Rojc u Puli.

Remiks identiteta je dugogodišnji projekt udruge Metamedij koji se provodi u okviru Metamedia Remiks Laba (kreativnog laboratorija DC-a Rojc) i glazbenog community studija Metamusic. Projekt istražuje mogućnosti za interkulturalnu komunikaciju kroz glazbu, remiksirajući tradicijsku glazbu narodnih manjina iz urbanih sredina sa suvremenom urbanom glazbom.

Cilj radionice je producirati vlastite remikseve kroz grupni rad i stručno mentorstvo te educirati polaznike o upotrebi digitalnih alata za produkciju glazbe. Polaznici će imati priliku upoznati se s tradicijskom glazbom narodnih manjina na prostoru Pule i šire okolice, diskutirati na temu tumačenja pojma tradicije te analizirati recentne primjere novih načina postojanja tradicijske glazbe.

Program radionice uključuje predavanja, diskusije i praktičan rad u grupama uz stručno mentorstvo glazbenika Gorana Farkaša i Nenada Kovačića te producenta Marina Morosina. Radionica nudi iskustvo multidisciplinarne radne grupe koje omogućuje istraživanje novih načina postojanja tradicijske glazbe.

Kompozicije polaznika bit će naknadno objavljene na CD-u “Remiks identiteta” u izdanju udruge Metamedij. Prošlogodišnja izdanja pronađite ovdje.

Radionica je namijenjena mladima, studentima, te mladim glazbenicima i producentima. Uvjet za prijavu je: osnovno poznavanje sviranja nekog glazbenog instrumenta (trzalački, puhački, udaraljke, klavijature, itd.) ili pjevanja, te osnovno poznavanje rada u digitalnim alatima za produkciju glazbe (Ableton, Cubase, Reason, itd.)

Mentori radionice su Goran Farkaš, Marino Morosin, a umjetnički voditelj je Nenad Kovačić.

Multikulturalno društvo u kojem živimo svoje vrijednosti pohranjuje u različitostima, a da bi se one ostvarile nužno je da uspostavimo dijalog s “drugim ili drugačijim”. Upravo nam glazba pruža načine za njegovanje tog dijaloga koji predstavlja osnovu za suživot raznolikih kultura, pogotovo u Istri koja je bogata raznim kulturama i identitetima. Njihov je suživot i kreiranje novih hibridnih kultura doprinos Istre stvaranju zajedničkog europskog identiteta.

Za sudjelovanje na radionici možete se prijaviti slanjem e-maila na adresu: [email protected]. Rok za prijavu je 15. listopada. Broj sudionika je ograničen. Prijava treba sadržavati: ime i prezime, adresu, mobitel, e-mail, životopis (zanimanje, područje djelovanja, vještine, itd. – najviše 900 znakova) i motivaciju za radionicu (najviše 900 znakova).

Selekcijski postupak bit će izvršen 16. listopada od strane organizacijskog tima. Sudjelovanje na radionici je besplatno. Troškovi prijevoza i smještaja za dvoje polaznika bit će pokriveni od strane organizatora. Polaznici će biti odabrani na temelju prijavnice.

Nenad Kovačić je glazbenik i multi-instrumentalist iz Zagreba. Glazbom se aktivno bavi od 1997. kada je nastao njegov prvi bend Antenat, koji djeluje vrlo aktivno i dan danas. Od 2003. godine član je benda Afion, od 2003. do 2007. član benda Rhythm Tribe, od 2008. Našeg malog Afro Benda. 2011. započinje suradnju s Damirom Imamovićem kao član benda Sevdah Takht Damira Imamovića. Kao povremeni suradnik ponekad koncertno prati Dunju Knebl, Le Zbor, Čipkice. Sa svojim bendovima sam u posljednjih 10 godina održao je nekoliko stotina koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Njemačka, Italija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Grčka, Slovenija, Makedonija, Švedska, Danska, Belgija, Norveška,  Švicarska, Rusija, Šetlandsko otočje) te izdao sedam albuma. Njegov glavni instrument je Djembe (zapadno afrička udaraljka), kojeg je učio svirati na mnogobrojnim radionicama raznih afričkih majstora. Dobitnik je strukovne glazbene nagrade „Status“ (2006.) za najboljeg instrumentalistu u kategoriji etno glazbe. Od 2007. godine djeluje i kao autor kazališne i filmske glazbe, te se bavi improvizacijskom i suvremenom glazbom.

Goran Farkaš je glazbenik iz Pazina koji se bavi tradicijskom glazbom istarskog poluotoka. Svoj rad najviše kanalizira kroz rad grupe Veja, te udruge TradInEtno. Do sada je surađivao s mnogim glazbenicima kao što su: Dario Marušić, Nigel Osbourne, Trevor Brown, Toni Pešikan, Lidija Dokuzović, Allan Skrobe, na glazbi u predstavama u Kazalištu Ulysses i Istarskom narodnom kazalištu. Dugogodišnji je suradnik udruge Metamedij na projektu “Remiks identiteta”.

Marino Morosin je mladi full-time producent i kako kaže, u slobodno vrijeme student. Aktivno djeluje od sredine 2000. Tijekom godina je stvarao u sklopu kolektiva DEM-crew (produkcija i beat making) te grupe Soundcheck Regaz s kojom izdaje album “Macchiato i čaša vode”. Nešto kasnije okreće se samostalnom radu s naglaskom na Chill Trap/Electronic Beats glazbu iz čega nastaje EP “We Can Fly”.

kulturistra.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.